4K TV'yi 2K kullanmak

enesbae

Centipat
Katılım
8 Haziran 2022
Mesajlar
50
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar selam. İlk defa kendime bir sistem topladım yakın zamanda. İçinde Ryzen 5 5600X, RX 6750 XT ve ASUS ROG B550F gibi temel parçalar var. Yeni bir monitör için de para biriktiriyorum daha, o yüzden sizlere bir soru sormak istiyorum. Odamda 4K 60Hz bir TV var ve ben bu televizyonu hikayeli oyunlar için kullanmak istiyorum. Oynayacağım oyunlardan bazıları Forza Horizon 5, God of War, Assassin's Creed vb. sizce topladığım sistem bu tarz oyunları 4K 60Hz oyun oynarken zorlanır mı? Çözünürlüğü 2K'ya mı çekmeliyim? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam RSR açarsınız olur biter, tam da sizin senaryonuza uygun. Ki 4K'da da oynayabilirsiniz.
Tamamdır hocam eyvallah, bu rsr tam olarak nedir, internette arattım şimdi de anladığım kadarı ile oyunda mesela 2k çözünürlüğü seçiyoruz ama rsr açtığımız için 4k oynayıp daha yüksek fps alıyoruz. Doğru mudur :D ?
 
Tamamdır hocam eyvallah, bu RSR tam olarak nedir, internette arattım şimdi de anladığım kadarı ile oyunda mesela 2K çözünürlüğü seçiyoruz ama RSR açtığımız için 4K oynayıp daha yüksek FPS alıyoruz. Doğru mudur :D?

Özetle 2K görüntüyü tekrar renderlayıp sanki 4 k gibi sunması FPS olarak 2K da aldığının bir tık fazlası ama 4K'dan kat kat yüksek FPS.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı