4K veya 2K HDR Monitor Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Otzi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 7.932
Ben ölü pixel olan monitörü iade etmek istediğimde iadeyi kabul etmediler. Siz nasıl bu kadar çok monitörü deneyip iade ettiniz diye soracaktım ama attığınız linklerden ve 700 euro limitiniz olduğunu söylediğinizde Almanya'da yaşadığınızı anladım.

Evet, şu an Almanya' da yaşıyorum. İlk 2 tanesini Media Market' ten diğer 2 sini Saturn mağazasının farklı şubelerinden aldım. 1. monitörü iade ederken biraz tereddüt ettim ama sıkıntısız bir şekilde iade edince, diğerlerini daha rahat bir şekilde hallettim. Bir sorunla karşılaşırsam sıkıntı olmasın diye farklı mağazalardan aldım.

Son düzenleme:
700 Euro ya kadar çıkabilirim, ,

Bende bugün önerdiğiniz monitörle LG 27UD68P moniteri incelemiştim. Arasında fiyat farkı var ama teknik olarak büyük farklar göremedim. Tabi birde 27UD88 var.

Bir de siz 27" kullanıyormusunuz bilmiyorum ama, 27" bu monitörlerde parlaklık özellikle geceleri gözleri rahatsız eder mi?

1- LG 27UD58B 27 Zoll UHD 4K Monitor (2x HDMI, 1x DisplayPort 1.2, 1x Audio-Ausgang 3.5 mm Klinke Kanäle, 5 ms Reaktionszeit)
2- LG 27UD68-W 27 Zoll UHD 4K Monitor (1x DisplayPort 1.2, 2x HDMI, 1x 3.5 mm Klinke Kanäle, 5 ms Reaktionszeit)
3- LG 27UD68P-B 27 Zoll UHD 4K Monitor (1x DisplayPort 1.2, 2x HDMI, 1x 3.5 mm Klinke Kanäle, 5 ms Reaktionszeit)
4- LG 27UD88-W 27 Zoll UHD 4K Monitor (1x DisplayPort 1.2, 2x HDMI, 1x USB (Typ C), 1x 3.5 mm Klinke, 2x USB 3.0, 1x Service Port Kanäle, 5 ms Reaktionszeit)
Hocam ayarlara giriyorsun ve parlaklıgı kısıyorsun bu kadar zor degıl..Insanlar parlak ve canlı monıtorler ıcın dunyanın paralarını verıyorlar.4 tane monıtor ıade edıyorsan sıkıntı sende..

TN panel monitörlerde parlaklık sorunu yoktu ama renklerden dolayı geri verdim. Asus IPS monitörde parlaklığı sıfır yapmama rağmen özellikle geceleri çok rahatsız ediyordu, monitöre bakamıyordum.
Göze Zarar Vermeyen Monitör Önerisi

Dediğiniz gibi yüksek paralar veriyoruz onun için içime sinen uzun süre kullanabileceğim bir monitör almak istiyorum. Yıllardır dizüstü kullanmaktan monitöre adapte olmak zor oluyormuş.

Sanırım fazla detay yazdığım için konu dışı oldu. Sizin önerebileceğiniz monitör var mı?

TN panel monitörlerde parlaklık sorunu yoktu ama renklerden dolayı geri verdim. Asus IPS monitörde parlaklığı sıfır yapmama rağmen özellikle geceleri çok rahatsız ediyordu, monitöre bakamıyordum.
Göze Zarar Vermeyen Monitör Önerisi

Dediğiniz gibi yüksek paralar veriyoruz onun için içime sinen uzun süre kullanabileceğim bir monitör almak istiyorum. Yıllardır dizüstü kullanmaktan monitöre adapte olmak zor oluyormuş.

Sanırım fazla detay yazdığım için konu dışı oldu. Sizin önerebileceğiniz monitör var mı?
Samsung U28E590DS 28" sahıbıyım,gayet memnunum..Yanında bır de bx2450 var..

Teşekkür ederim, bakıyorum.

Hesap Silme İsteği

Dün “Hesap Silme” adı altında konu açtım ve kısaca “forumda gerekli cevapları aldığım için hesabımın silinmesini istiyorum fakat birçok arkadaş istekte bulunmuş mümkün değilmiş nedenini izah edebilir misin” yazdım. Ama moderatör arkadaş konu başlığına “isteği” ibaresi ekleyerek, konuyu “hesap silme isteği” yapmış ve hesap silmeyi istemek ban sebebidir diyerek beni banlamış. Anlayacağınız kılıfına göre uydurmuş.
Sanırım mesajı da okumadı, bari soruya cevap verseydi. Böylece ben ve diğer arkadaşlar da nedeni öğrenirdik bir daha konu açılmazdı. Mesela “üyelik bilgileriniz silinirse, mesajların kimin attığı belli olmaz o yüzden silinmesi mümkün değildir” dense bu bile kafidir. (Gerekçe buysa). (Ben de başka hesap açtım sormak için “çoklu hesap” uyası geldi, program kullanarak sorunu çözerdim ama kural buysa yapacak bir şey yok.)

Sonuç olarak;
1- Moderatör arkadaşlar bizim yazdıklarımızı istedikleri gibi değiştirebiliyorlar mı?
2- Bu mesajımdan sonra büyük ihtimal uzun süreli ban gelir ve cevap yazamam, mesaj arasına 1-2 kelime ekleme yapmayacaklarına nasıl emin olabilirim?
3- Bu moderatör arkadaşları denetleyen birileri var mıdır?
4- Ban yedikten sonra “haksız olduğunu düşünüyorsanız mesaj atın” diye bir buton eklense ve en azından bir yere cevap yazabilsek güzel olmaz mı? (Varsa ben göremedim.)
5- Moderatörlerin yaptıkları değişikliklerden sonra “moderatör tarafından değiştirilmiştir” ibaresi konamaz mı?

Not: Konuda İlk cümle “giriş cümlesidir”. (Verilen bir konuyu açıklayabilmek için önce açıklanması gereken düşünce bulunur ve bu düşünce giriş bölümünde belirtilir.) Son cümle de “sonuç cümlesidir”. (Sonuç bölümüne, giriş ve gelişmenin ortak düşüncesi yani ana düşünce yazılır.) Konudaki ana düşünce, neden olamayacağının izah edilmesidir. Hesap silme isteği değildir.

Bazı arkadaşlar neden yeni konu açmadığımı sorabilir, özellikle bu konuya devam ettim. Bu konuyu artık kapatabileceklerini yazmıştır bu sayede beni banlayıp konuyu da kapatırlar belki. Kusura bakmayın arkadaşlar mesaj uzun oldu, bir daha mesaj yazamayacağımı düşündüğüm için aklıma gelen her şeyi yazmaya çalışıyorum. Umarım buradaki bilgiler forumu sürekli kullanan arkadaşlara yardımcı olur. Sağlıcakla kalın.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı