4K video oynatmak icin kaç Mbit gerekir?

AYYILDIZ TİM

Kilopat
Katılım
24 Ocak 2018
Mesajlar
437
Yer
NİĞDE
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
PÖH
Arkadaşlar selamlar. Philisph 58 PUS 7304 model bir TV sipariş ettim pazartesi geliyor. Şu an Türk Telekom 4Mbit 40 GB kullanıyorum. Bu internet ile 720P zor oynatıyorum. Hem YouTube hem de Netflix için 4K oynatmam için kaç Mbit internet hızı gerekiyor? Teşekkür ederim🤗
 
Son düzenleyen: Moderatör:
16 Mbps internet ile takılmadan oynatabiliyorum ama tam ucu ucuna yükleniyor, ufak bir yavaşlama olsa yetersiz kalacak. 24 Mbps ile rahat edersin.
 
24 Megabit yeterli fakat örnek veriyorum, bizim televizyon modeme biraz uzak olduğu için 720P'de açabiliyoruz videoları. (24 Megabit kullanıyoruz ) Bunu da hesaba kat düşünmediysen eğer.
 
Evet 24 Mbit'le 4K'da oynayabilirsiniz ama stabil olması lazım ve net bir şey değil çünkü 20 dk şık iki video düşün, ikisini indirirken biri 230 MB diğeri 400 MB. (Örnektir ve Netflix için konuşuyorum.
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.
Açıkçası hocam ben indirmeden izlemeyi tercih ediyorum. Netflix'e yeni üye olacağım indirmeden izleme özelliği vardır sanırım fazla bir bilgiye sahip değilim:)
Video FPS değeri 60 ise 30 Mbit'e kadar çıkabilir. Kafam rahat olsun diyosanız 35 Mbit paket almanızı tavsiye ederim TürkNet vb.
Hocam bu tv 4k 60 fps oynatabiliyor. Internetim Türk telekom fibernet sözleşmem olduğu için başka markaya geçemiyorum. :( 35 mbit internet biraz fiyat acısından yüksek ama yinede düşüneceğim teşekkür ederim 😊
24 Megabit yeterli fakat örnek veriyorum, bizim televizyon modeme biraz uzak olduğu için 720P'de açabiliyoruz videoları. (24 Megabit kullanıyoruz ) Bunu da hesaba kat düşünmediysen eğer.
Hocam evet bizim modem de uzak kalıyor biraz bende ethernet kablosu çekeceğim mecburen :)
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı