Öncelikle merhabalar...
İlk olarak 4Ancient serveri neredeyse ölmek üzere bunu belirtmek isterim ve açıkçası her ne kadar oldschool bir havası da olsa, oynanmaya değer bir yer olarak görmüyorum. Gerek sınıflar arası dengenin olmaması (özellikle büyücü karakteri odaklı bir server olması) tembel ve ırkçı bir yönetimin olması özellikle TR oyuncuları için önermeyeceğim bir yer olmasına sebeptir.
İkinci olarak, sanıyorum ki artık official serverların ömrü tamamen bitmek üzere ki çok bile dayandılar. Her şey bir kenara sadece turnuvaların dahi itemli ve miss odaklı olması bile her denk geldiğim turnuva videosunda kahkaha atmama sebep olmuştur. Oyunun her anlamda cıvıttığı, berbat eklentiler ve adeta lunaparka dönen arayüz ile bana kalırsa artık official bir tercih dahi olmamalıdır.
Bana kalırsa, şu an oynanacak serverlar tamamen pvp serverlar olup, aralarında şu ayrımı yapmak mühim. Eğer ben macro oyuncusuyum ve macro kullanan oyuncularla (bu gerçekten bir hakaret değil, farklı bir seviyede oynadıklarını anlatmaya gayret ediyorum) baş edebilirim diyorsan, 4Vision bu konuda en ideal server ancak eski 4Story ile alakası yok diyebilirim.
Eğer biraz olsun eski havayı almak istiyorum ama aynı zamanda da gerekli düzenlemeler yapılmış olsun diyorsan (mekaniksel ve sınıflar arası dizayn olarak) kesinlikle 4Nova derim. Ki bu konuda Kafkas 4Story diye aratırsan çokça videoma denk gelebilirsin. Hali hazırda benim de oynadığım server olur kendisi.
4Legacy vardı ama bu aralar aktif değil. Benim için şu ana kadar olan en iyi server çünkü büyücülerin kesinlikle buglu olduğunu düşündüğüm cehennem skiline animasyon ekleyerek bilmem kaç senelik problemi çözmüş olmalarının haricinde, priest sınıfını da tamamen support mantığından çıkartıp, pvp atabilecek seviyeye getirmeleri, oyunun üvey evladı olan savaşçı klasını da gayet efektif hale getirmeleri gibi etkenlerden dolayı benim için number one kendisidir.
Sözün özü bence 4Ancient ve 4Classic kesinlikle eski havaya sahip ama kötü mekanik ve grafiklere sahip. 4Vision oyuncu kalitesi farklı bir noktada ve eski havayı bulman imkansıza yakın. Ve özellikle uzun zaman sonra başlayan birisi için asla iyi bir tercih değil. 4Legacy şu an için boş diyebilirim ama oyuncu kitlesi dönerse kesinlikle aklınızda olsun. Net olarak şu an "Gel başla" diyebileceğim tek sunucu 4NOVA'dır.
İyi günler....