4Story başlanır mı?

Önemli olan bu her şeyi ile tam olan arkadaşlara ne kadar sürede yetişebileceğim. Eğer gerçekten 1 yılımı alacak ise hiç bulaşmak istemiyorum. P2W hemen hemen her MMORPG'de az ya da çok mevcut durumda (istisnalar hariç). Bu sebepten P2W durumu abartı olmayacak şekilde olursa oda dert değil.
Hocam biraz geç bir yorum olacak ama MMORPG oyunlarında kısa bir sürede o güçlü adamlara yaklaşabileceğinizi zannetmiyorum. Yani bu, 4Story, Metin2 veya Silkroad olsun fark etmez. Tabii ki her MMORPG oyununu oynamadım ama adı üstünde MMORPG. Bağımlılık yapar ve büyük bir zaman ayırmanız gerekir oyunda iyi olmanız için.

BDO'yu kompleks yapısından dolayı beğenmemişsiniz ama bana kalırsa BDO şu anda en iyi MMORPG'dir. Yani kalite olarak daha iyisini bulabileceğinizi düşünmüyorum.

Hocam biraz geç bir yorum olacak ama MMORPG oyunlarında kısa bir sürede o güçlü adamlara yaklaşabileceğinizi zannetmiyorum. Yani bu, 4Story, Metin2 veya Silkroad olsun fark etmez. Tabii ki her MMORPG oyununu oynamadım ama adı üstünde MMORPG. Bağımlılık yapar ve büyük bir zaman ayırmanız gerekir oyunda iyi olmanız için.

BDO'yu kompleks yapısından dolayı beğenmemişsiniz ama bana kalırsa BDO şu anda en iyi MMORPG'dir. Yani kalite olarak daha iyisini bulabileceğinizi düşünmüyorum.
Haklısınız fakat 1 yıl içinde ben bu adamların yanından bile geçemeyeceksem oynamanın çok bir mantığı yok gibi geliyor. Özellikle P2W sisteminin olduğu oyunlarda bu mevcut. 1 yılda yanından geçememekten kastım Facebook üzerinde oynana saldırı gücü odaklı oyunlardan olmamasıydı aslında biraz üstü kapalı açıklamışım kusura bakmayın. Eşya farkını oyunculuk ile kapatabileceğim bir oyun bakıyordum fakat maalesef bir seçenek bulamadığım için MMORPG oyunları tam anlamıyla ara verdim. Bir süre sırf nostalji olsun diye Metin2'ye başladım fakat ona da hiç bir türlü bütçem yetmedi. Bütçeden farklı olarak yönetimin zayıflığından dolayı bıraktım. Sanırım Türkiye piyasasında elle tutulacak pek bir MMORPG bulunmuyor. Black Desert'i kompleks yapısından dolayı bıraktım fakat yanında ek olarak gerçekten çok aşırı zaman kaybettiriyordu. Bir yerlere ulaşmak için günlük en aşağı 6-8 saat süre ayırmak gerekiyor ki bu üniversite öğrencisi için çok büyük bir zaman dilimi. Şuanda tek beklediğim MMORPG Amazon'un çıkartacak olduğu New World oyunu onun dışında önümüzdeki 7-8 ay MMORPG oynamayı düşünmüyorum zira Türkiye gerçekten bu durumda çok kıtlıkta. Bunu da birazcık Türk MMORPG kitlesinin ve ekonomik sıkıntıların sebeplerinden biri olarak görüyorum maalesef. Yine de tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Hocam resmi server oynanmaz orası kesin. Muhtemelen Online sayısı yerleri öpüyordur ve son kalan kişiler de zamanında aşırı para yatırmış olup bunun hatrına oynayanlardır. 4ancient denen server denemeye değer gözüküyor. Bilgisi olan var mı acaba? MMORPG açlığı yaşayan 1 arkadaşım ile oynamayı düşünüyoruz.

Hocam resmi server oynanmaz orası kesin. Muhtemelen Online sayısı yerleri öpüyordur ve son kalan kişiler de zamanında aşırı para yatırmış olup bunun hatrına oynayanlardır. 4ancient denen server denemeye değer gözüküyor. Bilgisi olan var mı acaba? MMORPG açlığı yaşayan 1 arkadaşım ile oynamayı düşünüyoruz.
4ancient son oynadığımda oyuncu sayısı fena değildi.

Öncelikle merhabalar...
İlk olarak 4Ancient serveri neredeyse ölmek üzere bunu belirtmek isterim ve açıkçası her ne kadar oldschool bir havası da olsa, oynanmaya değer bir yer olarak görmüyorum. Gerek sınıflar arası dengenin olmaması (özellikle büyücü karakteri odaklı bir server olması) tembel ve ırkçı bir yönetimin olması özellikle TR oyuncuları için önermeyeceğim bir yer olmasına sebeptir.

İkinci olarak, sanıyorum ki artık official serverların ömrü tamamen bitmek üzere ki çok bile dayandılar. Her şey bir kenara sadece turnuvaların dahi itemli ve miss odaklı olması bile her denk geldiğim turnuva videosunda kahkaha atmama sebep olmuştur. Oyunun her anlamda cıvıttığı, berbat eklentiler ve adeta lunaparka dönen arayüz ile bana kalırsa artık official bir tercih dahi olmamalıdır.

Bana kalırsa, şu an oynanacak serverlar tamamen pvp serverlar olup, aralarında şu ayrımı yapmak mühim. Eğer ben macro oyuncusuyum ve macro kullanan oyuncularla (bu gerçekten bir hakaret değil, farklı bir seviyede oynadıklarını anlatmaya gayret ediyorum) baş edebilirim diyorsan, 4Vision bu konuda en ideal server ancak eski 4Story ile alakası yok diyebilirim.

Eğer biraz olsun eski havayı almak istiyorum ama aynı zamanda da gerekli düzenlemeler yapılmış olsun diyorsan (mekaniksel ve sınıflar arası dizayn olarak) kesinlikle 4Nova derim. Ki bu konuda Kafkas 4Story diye aratırsan çokça videoma denk gelebilirsin. Hali hazırda benim de oynadığım server olur kendisi.

4Legacy vardı ama bu aralar aktif değil. Benim için şu ana kadar olan en iyi server çünkü büyücülerin kesinlikle buglu olduğunu düşündüğüm cehennem skiline animasyon ekleyerek bilmem kaç senelik problemi çözmüş olmalarının haricinde, priest sınıfını da tamamen support mantığından çıkartıp, pvp atabilecek seviyeye getirmeleri, oyunun üvey evladı olan savaşçı klasını da gayet efektif hale getirmeleri gibi etkenlerden dolayı benim için number one kendisidir.

Sözün özü bence 4Ancient ve 4Classic kesinlikle eski havaya sahip ama kötü mekanik ve grafiklere sahip. 4Vision oyuncu kalitesi farklı bir noktada ve eski havayı bulman imkansıza yakın. Ve özellikle uzun zaman sonra başlayan birisi için asla iyi bir tercih değil. 4Legacy şu an için boş diyebilirim ama oyuncu kitlesi dönerse kesinlikle aklınızda olsun. Net olarak şu an "Gel başla" diyebileceğim tek sunucu 4NOVA'dır.

İyi günler....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı