4x4 bellekler 8x2 belleklerden performans farkı olur mu ?

ScRyedd

Kilopat
Arkadaşlar iyi forumlar herkese,

Şimdi öncelike ilk sorum belleklerle alakalı olacak.

Corsair 4x4 16GB 1600Mhz CL9 belleğin fiyatı 185 lira.
G-Skill 2x8 16GB 1600Mhz CL9 belleğin fiyatı 235 lira.

Arada 50 lira fark var ve ben 16'nın üstüne çıkmayı düşünmüyorum render yapacağım ve üstü fazla gelir en az 2 sene ihtiyaç duymam. Bu şartlar altında sizce hangisi tercih edilmelidir ve 4x4 bellekler 8x2 belleklerden performans farkı olur mu ?

2.sorum ise ekran kartı ile ilgili

Oyun konsollarım mevcut o yüzden exclusive (crysis,fm vs..) gibi oyunlar dışında kolay kolay oyun oynamam. After effects, adobe premiere pro, sony vegas için 7950 almayı düşünüyorum. Yalnız AMD'nin inanılmaz derecede güncellemelerinden dolayı sıkıntı yaşayan kullanıcıları var o yüzden bu biraz beni korkutuyor ama 7950 700 liraya bulunurken GTX 680 1.000 liradan aşağıya yok ki o da referans tasarım fiyatı. Araştırdığım bilgilere göre 7950'nin en sorunsuz kartı Sapphire Dual-X modeliymiş. Kullanıcıları gayet memnun bir sıkıntı çekmiyorlar. Şimdi eğer 7950 al diyorsanız bu 2 modelden hangisini almamı tercih edersiniz fiyat farkı çok fazla yok ?

Sapphire Vapor-X HD7950 OC 3GB 384Bit GDDR5 16X | Ekran Kartlar
Sapphire HD7950 3GB 384Bit GDDR5 16X | Ekran Kartlar

RAM'ler hakkında bişey diyemem ama After effects kullanacaksan CUDA'lı ekran kartı almanda kesinlikle fayda var. Yani ekran kartı tercihini GTX6** serisinden yapmalısın.

Render yaparken RAM kullanımına baktın mı? Eğer RAM miktarı kullanımı sürekli artıyor ve RAM'ler yetmiyorsa o zaman performans farkı olacaktır.

Ekran kartına gelince, en sorunsuz 7950'nin Sapphire Dual-X modeli olduğunu nereden öğrendiniz bilmiyorum. Sapphire kötüdür demiyorum ama MSI TwinFrozr ve ASUS DirectCU II varken en iyisi Dual-X diyenler ancak ve ancak kartın sahipleridir. Herkes kendi kartını över hesabı, en ucuz özel soğutmalı 7950'yi alıp övüyorlar gibime geldi :)

Tavsiyem bu modellere bakmanız:

MSI HD7950 TWIN FROZR O.C. GDDR5 3GB 384BIT AMD RADEON DX11 EKRAN KARTI

ASUS HD7950 DIRECTCU II GDDR5 3GB 384BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI

Güncelleme:

Evet, Adobe kullanacaksanız AMD ile işiniz olmasın. Kepler bir kart almanız şart!

Render yaparken RAM kullanımına baktın mı? Eğer RAM miktarı kullanımı sürekli artıyor ve RAM'ler yetmiyorsa o zaman performans farkı olacaktır.

Ekran kartına gelince, en sorunsuz 7950'nin Sapphire Dual-X modeli olduğunu nereden öğrendiniz bilmiyorum. Sapphire kötüdür demiyorum ama MSI TwinFrozr ve ASUS DirectCU II varken en iyisi Dual-X diyenler ancak ve ancak kartın sahipleridir. Herkes kendi kartını över hesabı, en ucuz özel soğutmalı 7950'yi alıp övüyorlar gibime geldi :)

Tavsiyem bu modellere bakmanız:

MSI HD7950 TWIN FROZR O.C. GDDR5 3GB 384BIT AMD RADEON DX11 EKRAN KARTI

ASUS HD7950 DIRECTCU II GDDR5 3GB 384BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI

Güncelleme:

Evet, Adobe kullanacaksanız AMD ile işiniz olmasın. Kepler bir kart almanız şart!

Peki sizce GTX 670 benim işlerimi görür mü ? Gayet güzel kart olduğunu biliyorum biraz tuzlu ama taksitle alacağım için 10 lira daha fazla veriyim sıkıntı olmasın diyorum. Sizin gibi değerli biriside Nvidia önerdiyse sanırım en mantıklısı biraz daha fazla verip Nvidia almak olacak. Önerinizi bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı