Madem ileriye yönelik alıyorsun; bana kalırsa şimdi 1 tane 8 GB al. Sonra yine 1 tane 8GB alırsın. Olur ya ileride canın çekti, daha da yükseltmek istedin ve bütçen el verdi, o zaman 2×8GB daha alırsın. Ama öteki türlü 4×4 yaparsan ileride güncellemek istesen bu sefer toptan değiştirmen lazım.
Evet onu biliyorum ancak aradaki performans farkı hissedilebilir düzeyde mi olur yoksa daha çok video montaj ve grafik gibi render performansına mı etkisi olur onu soruyorum.
Kesinlikle gözle görülür bir değişim yaşanmaz. Burada bu konu hakkında detaylı bilgi rehber şeklinde mevcuttur.
Ayrıca 4 modül RAM takamazsınız. Buradakiler sizi yanlış yönlendirdi. AMD serisinde (Ryzen'i bilmiyorum) hiçbir işlemcinde 4 modül RAM desteği yoktu. İntel'in çok üst düzey işlemcileri destekliyor tek. Yani almış olduğunuz 4 modül RAM'den yalnızca ikisini takabileceksiniz.
4 adet RAM taksanız da çift kanal çalışacaktır. Ben size 2 adet 8 GB almanızı öneririm. İkisi arasında bariz fark göremezsiniz. Upgrade için 2 adet 8 GB almak daha iyi olur.
Parça parça alacağım ancak şuan büyük bir bütçe ayıramıyorum. G4600 veya i3 alıp H110M ile klasik toplayacağım. Diğer yaza anakart ve işlemci güncellemesi yapacağım ve muhtemelen 8.nesil intel kullanabilirim. veya direk Ryzen'e geçiş yapabilirim bu durumda RAM Mhz'si önemli hale geliyor. Belki dual yerine quad kullanırsam daha performanslı olabilir düşüncesi hareket ediyorum. Ayrıca önerilere de açığım.
Şimdi diyeceksiniz neden biraz bekleyip 8.nesil almıyorsun diye ama muhtemelen yeni serinin fiyatları bütçeme pek uymayacak Şuan anakart ile işlemciye 550 - 600 lira verirken yeni yongalı anakart ve işlemciye belki 1000 lira vereceğim ve bu bütçemi biraz aşıyor.
Sistemi acelem olmadığı için parça parça alıyorum. Mesela şuan işlemci veya anakart yada ram almam lazım.
Ryzen düşündüm ama şuan için 600-700 lira sadece işlemciye veremem. Zaten notebook var ve yeterli geliyor bana. Oyun olarak sadece FPS oynuyorum CSGO var bi arada oynadığım onun harici günlük kullanım şeklinde. Şuan için planım g4600 veya i3 alıp H110m anakart ile yüksek Mhz RAM ve 1050Ti veya 1060 belki diğer yıl işlemci ve anakartta güncellemeye gidebilirim. Ryzen şuan yeni olduğu için pek tercih etmek istemiyorum. 8.nesil İntel'i ise fiyatlarından dolayı pek tercih etmek istemiyorum.
Sistemi acelem olmadığı için parça parça alıyorum. Mesela şuan işlemci veya anakart yada ram almam lazım.
Ryzen düşündüm ama şuan için 600-700 lira sadece işlemciye veremem. Zaten notebook var ve yeterli geliyor bana. Oyun olarak sadece FPS oynuyorum CSGO var bi arada oynadığım onun harici günlük kullanım şeklinde. Şuan için planım g4600 veya i3 alıp H110m anakart ile yüksek Mhz RAM ve 1050Ti veya 1060 belki diğer yıl işlemci ve anakartta güncellemeye gidebilirim. Ryzen şuan yeni olduğu için pek tercih etmek istemiyorum. 8.nesil İntel'i ise fiyatlarından dolayı pek tercih etmek istemiyorum.