G4600'ün gerçekten GTX 1060'ı besleyebileceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Ryzen 3 serisine bakın derim.
Hocam 1.400-1.500TL civarına Teknobiyotik Ryzen 5+B350 Anakart+RAM bundle var, öneririm.
Parçaları tek tek almanızın hiçbir anlamı yok. Bütçenizi ayarlayarak tek seferde almanızı öneririm. Hem daha orantılı bir sistem olur. Hem de garanti süresini boşa harcamamış olursunuz.
4x4'ün hiçbir getirisi yok. Quad mı çalıştıracak sanıyorsunuz? Hayır çalıştırmayacak. 2 tane taksanda çift kanal çalıştırır, 2 tane takarsan da. Boşuna slotlarını doldurma
Donanım Haber'den birisi tek kanal RAM ile çift kanal RAM'in oyunlardaki performans farklarını ölçmek adına bir test yapmış.Eki Görüntüle 257568Sonuç ortada. Gözle görülür bir fark değil neredeyse hiç fark yok. "Max fps" farkının fazla olduğu yerler, teste başlarken oyun içindeki fps değerlerine göre çok uçuk bir değer çıkar. Resimde de göründüğü gibi Far Cry 2 de ortalama fps 60 iken max fps 180. Teste başlarken siyah ekranda hiç bir grafik yokken baslar. Sonradan grafikler yüklenince fps normale döner. Bu süre yaklaşık 1 saniye sürer yani max fps ye degil, min fps ve avg (ortalama) fps yi dikkate almak gerekir.
2x8GB 2666MHz öneririm
Farklı oyunları aynı sistemde single, dual ve quad channel olarak denemişler.
Ayrıca ilk rami şimdi alıp ikinciyi sonra almak diye bir şey olmaz hocam. İleride aynı modeli bulabilecek misin bakalım? Farklı marka veya farklı model ram takman uyumsuzluk sorunları çıkartabilir. En iyi ihtimalle performans kaybedersin, en kötü ihtimalle iki farklı rami beraber kullanamazsın.
Diyelim ki aynı markanın aynı modelini bulup aldın, yine de farklı zamanlarda üretildikleri için uyumsuzluk sorunları çıkartabilirler. Fabrikanın üretim hattındaki ufak bir değişiklik veya firmware'ların farklı versiyonda olması vs. ram performansını etkileyebilir. Zaten bu sebeple ramler 2'li veya 4'lü paketler halinde satılır. Aynı üretim hattından aynı gün arka arkaya çıkmış ürünleri tek paket yapıp satıyorlar ki dual channel çalışırken sorun çıkmasın.
Siz sorun yaşamamışsınız, çok güzel.Ben alırken Corsair'in 4GB DDR3 1600 CL9 RAM'ini almıştım, sonra aynından bir tane daha aldım. Şimdi istesem bir tane daha alabilirim piyasada bulunuyor.
Ayrıca bu video yanlış bilgi içeriyor. Bu video'yu yapan arkadaş Ryzen 5 1400 işlemci kullanmış ama Ryzen anakartlar Quad Channel desteklemiyor. Yani video'da Quad Channel diye gösterdiği değerler aslında Dual Channel değerleri.