4x4 GB vs 2x8 GB RAM

Benim işlemci i5 4460 ve 4X4 DDR3 ram kullanabiliyorum. DDR4 belleklerde durum nedir bilmiyorum.

DDR4 teknolojisinde memory band genişliği daha fazladır.
Dolayısı ile DMA erişimi daha hızlı olacaktır.
Ancak uygulama yüklendikten sonra DMA'nın hiç anlamı olmaz. Bundan sonra tüm iş, işlemci gücüne bağlıdır.
Bir oyun mevzu ise, DDR3 ila DDR4 arasında bariz bir fark görülmez. Çünkü oyun, kendi datalarını adreslemiş ve artık oyuncunun hareketleri doğrultusunda işlemci gücü ile işlemleri yapmaktadır.
Ancak çoklu uygulamalarda DDR teknolojileri oldukça etkendir.
Buna örnek, bir PC'de bir işlem yapılırken, başka birkaç uygulamanın da çalıştırılabilmesidir.
Render yapılırken internette gezinmek veya küçük çaplı oyun oynamak gibi.

Konu biraz eski ama yeni sistem toplayacaklara bilgi olsun diye yazıyorum, üst paragrafta çok anlaşılır bir şekilde açıklamışsınız. Şu an kullanmış olduğum anakartta 4 ram slotu var ve her biri 8 gb. ram destekliyor. Sistemi ilk topladığımda 2x4 gb. dual channel olarak ram takmıştım. 2 yıl sonra aynı marka ve aynı model 2 adet daha 4 gb. ram aldım, böylelikle dört slot da doldu. Toplam ram miktarı 16 gb. çıktı ancak bu kez de 2-3 gün aralıklarla mavi ekran hataları almaya başladım. Ayrıca usb 3.0'dan flash belleğe veri/video aktarma hızında düşüş oldu. Sistemi tekrar 2x4 gb.'ta düşürdüm. Mavi ekran hatası bitti, bilgisayar çok daha stabil çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…