4x8 GB DDR4 RAM'leri yükseltme

Onur Utku

Kilopat
Katılım
20 Kasım 2015
Mesajlar
19
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, bende bu forumda birçoğunuz gibi alaylı bilgisayar tutkunuyum. Birçok donanım, yazılım tecrübem deneme yanılma yoluyla edindim. Bu tecrübelerimden biride RAM ile ilgiliydi o yüzden travmam var diyebilirim :D
Farklı dönemlerden kalma RAM'leri aynı anakarta takınca anakartı yakmıştım. Böyle bir olay 2000'li yıllarda dar gelirli bir aile için çok vahimdi.

Şimdi geleyim soruma, elimde DDR4 olan 4 adet 8 GB RAM var. Halihazırda kullanıyorum. 3200MHz değerinde. Anakartım destekliyor DDR5'i. Bilgisayarımı sanal makinelere bölmem gerekiyor iş icabı ve RAM konusunda yetersiz kalıyorum. Bu nedenle 2 adet 32 GB RAM DDR5 ile 2 adet DDR 4 8 GB RAM takabilir miyim? Mantıksal açıdan sorunlu gibi duruyor ama maddiyat malum. Ya da DDR4 32 GB 2 adet takabilir miyim? Yoksa komple atıp 2 adet 32 GB takmakla yetinmeli miyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle bir şey katiyyen mümkün değildir. Bir kere pin dizilişi falan farklı. Nasıl oluyor da anakart aynı anda hem DDR4, hem de DDR5 destekliyor. Bu yanlış bir bilgi bence. Nedir anakartınızın marka ve modeli?
 
mantık hatam burdan çıkıyormuş anakartım desteklemiyor ddr5 anladım farklı jenerasyonları takamıyorum anlaşıldı, çok teşekkür ederim yorumlarınız için.

x570 p anakartım x670p ile bunu yapabılırım sanırım ama komple anakartı ve ramleri değişmem gerekecek gibi duruyor başka bahara kaldı bu pahalılıkta
 

Geri
Yukarı