5.000 TL AM5 anakart tavsiyesi

Yok Colorful konusunda sıkıntı yok attığın modelin wifi olmayan hali ortalama 300 lira daha düşük, wifi'ı kullanmacayağımdan başka bir farkı yoksa wifi'sız halini tercih ederim, ekstra olarak şunu buldum ama vrm'lerde heatsink yok ama yeni chipset;
Tek fark wifi hocam. B850 ye çok gerek olmadigini dusunuyorum butcenizide dusununce. Fark bile hissetmezsiniz B650 ile bu butcelerde.

Anladım, RX 570 ile bir süre daha kullanmayı planlıyorsan ve iGPU sorunun olmasın diye dikkat etmen gerek. Colorful ve ASUS Prime anakartlarında bu tarz sorunların çıkması pek olası değil çünkü genelde eski kartlar ve TPM sorunları daha çok AMD ve Intel'in eski platformlarında görülüyordu. Ama yine de, özellikle TPM ile ilgili endişelerin varsa, Colorful'ın veya ASUS Prime'ın BIOS güncellemelerini kontrol etmek iyi bir fikir olur. Eğer ekran kartın olmadan ilerlemek istemiyorsan, TPM sorununun çıkmaması için bu kartların BIOS'u güncel ve uyumlu olmalı. Genel olarak bu anakartlarla sorun yaşamazsın, ama yine de güvenli tarafta olmak için küçük bir araştırma yapmanı öneririm.
Tamamdır çok teşekkürler colorful b650 ve asus prime arasındayım son olarak büyük ihtimalle colorful tercihim olacak geldiği gibi sistemin bios güncellemelerini de yaparım, ram konusunda da uyumsuzluk olmaz umarım viper kullanacağım 6000mhz cl30 amd expo şeklinde.

Tek fark wifi hocam. B850 ye çok gerek olmadigini dusunuyorum butcenizide dusununce. Fark bile hissetmezsiniz B650 ile bu butcelerde.
Teşekkürler tekrar B650 ile devam edeceğim o zaman hem daha az ısınacak gibi duruyor o soğutmalarla.

Tamamdır çok teşekkürler colorful b650 ve asus prime arasındayım son olarak büyük ihtimalle colorful tercihim olacak geldiği gibi sistemin bios güncellemelerini de yaparım, ram konusunda da uyumsuzluk olmaz umarım viper kullanacağım 6000mhz cl30 amd expo şeklinde.

Teşekkürler tekrar B650 ile devam edeceğim o zaman hem daha az ısınacak gibi duruyor o soğutmalarla.
Colorful B650 ve ASUS Prime arasında kararını verirken, Colorful gayet sağlam bir seçenek. BIOS güncellemelerini yaparsan, sistemin uyumluluğu açısından sorun yaşamazsın. Viper 6000MHz CL30 AMD Expo RAM konusunda da uyumsuzluk olmaması gerek çünkü bu RAM, AMD sistemlerle uyumlu olacak şekilde tasarlanmış. BIOS güncellemelerini yaptıktan sonra rahatça kullanabilirsin. Yeni sistemin için şimdiden hayırlı olsun

Colorful B650 ve ASUS Prime arasında kararını verirken, Colorful gayet sağlam bir seçenek. BIOS güncellemelerini yaparsan, sistemin uyumluluğu açısından sorun yaşamazsın. Viper 6000MHz CL30 AMD Expo RAM konusunda da uyumsuzluk olmaması gerek çünkü bu RAM, AMD sistemlerle uyumlu olacak şekilde tasarlanmış. BIOS güncellemelerini yaptıktan sonra rahatça kullanabilirsin. Yeni sistemin için şimdiden hayırlı olsun
Çok teşekkürler zaten çok büyük ihtimalle Colorful olacak tercihim korka korka alacağıma bu şekilde içim biraz daha rahat edecek, anakart sorunu yaşamayı gerçekten istemiyorum ama sistemim de şuan çok eskidi işlemci frenine takılıyorum ne yaparsam yapayım en ucuz yollu ve garanti şekilde böyle olacak gibi.

colorfulun anakartları pek kaliteli değil diye biliyorum.
Sunduğu özellikler çok üst düzey, pci-e 5.0 desteği üstüne düzgün faz yapısı pasif soğutmalı vrm'ler bilmiyorum aklımı çeldi gibi, kalitesiz derken nesi kalitesiz ona göre Asus'u değerlendirebilirim ama özellik seti bakımından bayağı bir düşüş olacak gibi.

Sunduğu özellikler çok üst düzey, PCI-e 5.0 desteği üstüne düzgün faz yapısı pasif soğutmalı VRM'ler bilmiyorum aklımı çeldi gibi, kalitesiz derken nesi kalitesiz ona göre ASUS'u değerlendirebilirim ama özellik seti bakımından bayağı bir düşüş olacak gibi.

Asıl işi ekran kartı uretmek BIOS'u kotu, az guncelleme alıyor, güncelleme destegi suresi diger anakartlara gore daha kısa yani genel olarak yazılımı kotu.

Asıl işi ekran kartı uretmek BIOS'u kotu, az guncelleme alıyor, güncelleme destegi suresi diger anakartlara gore daha kısa yani genel olarak yazılımı kotu.

Genel olarak o sorunların üstüne gittiler hocam. Evet bir ASUS kalitesi yok o konuda ama eskisi gibi sorunları da yok. Bu butcedeki en dolu ve en alınabilir anakart.

Genel olarak o sorunların üstüne gittiler hocam. Evet bir ASUS kalitesi yok o konuda ama eskisi gibi sorunları da yok. Bu butcedeki en dolu ve en alınabilir anakart.

Ben olsam işimi garantiye alırdım hocam baska firmaların 7 8 bine sundugu ozellikleri bu kadar ucuza sunması normal değil.

Ben olsam işimi garantiye alırdım hocam baska firmaların 7 8 bine sundugu ozellikleri bu kadar ucuza sunması normal değil.

Markanın büyüklüğü bu konuda cok etkili. Ekran kartıyla aynı mantık. 30000 liraya Sapphire alırken 40000 liraya ASUS almak gibi. Çok ufak tefek farklar var tek eksisi yazılımı biraz geride. Mukemmel bir anakart degil zaten ve üst seviye islemcilerde onermiyoruz. 9700X bu anakart icin sınır diyebilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı