5.000 TL AM5 anakart tavsiyesi

Markanın büyüklüğü bu konuda cok etkili. Ekran kartıyla aynı mantık. 30000 liraya Sapphire alırken 40000 liraya ASUS almak gibi. Çok ufak tefek farklar var tek eksisi yazılımı biraz geride. Mukemmel bir anakart degil zaten ve üst seviye islemcilerde onermiyoruz. 9700X bu anakart icin sınır diyebilirim.
Ben olsam işimi garantiye alırdım hocam baska firmaların 7 8 bine sundugu ozellikleri bu kadar ucuza sunması normal değil.
Colorful B650 ve ASUS Prime arasında kararını verirken, Colorful gayet sağlam bir seçenek. BIOS güncellemelerini yaparsan, sistemin uyumluluğu açısından sorun yaşamazsın. Viper 6000MHz CL30 AMD Expo RAM konusunda da uyumsuzluk olmaması gerek çünkü bu RAM, AMD sistemlerle uyumlu olacak şekilde tasarlanmış. BIOS güncellemelerini yaptıktan sonra rahatça kullanabilirsin. Yeni sistemin için şimdiden hayırlı olsun
B650M-R nin ses yongası iyimi colorfula göre ses kartsız kulaklıklarda pişman eder mi ?

Asus Prime B650M-K veya B650M-R alınır net. Sebepleri hızlı açılış süresi, stabil bios ayarı, xmp veya expo ram farketmeksizin gerekli hızda çalışması, parasına göre iyi overclock performansı sunması. Colorful Bios sorunları ve düzgün update almaması nedeniyle alınmamalı. Herşey donanım değil. Gigabyte S2h serisi Am4 te tercih sebebi idi. Am5 te ise Asus varken alınmamalı. MSI ise eh boot sorunu kalktıysa düşünülebilir.

ASUS Prime B650M-K veya B650M-R alınır net. Sebepleri hızlı açılış süresi, stabil BIOS ayarı, XMP veya EXPO RAM fark etmeksizin gerekli hızda çalışması, parasına göre iyi overclock performansı sunması. Colorful BIOS sorunları ve düzgün Update almaması nedeniyle alınmamalı. Her şey donanım değil. Gigabyte S2H serisi AM4'te tercih sebebi idi. AM5'te ise ASUS varken alınmamalı. MSI ise eh boot sorunu kalktıysa düşünülebilir.

MSI'ın sogutması ASUS'a gore daha iyi hocam fakat M.2 sogutucu destegi ve biraz fiyat avantajı sebebiyle ASUS da alınabilir.

Ondan yana sorun yok dediğimiz anakartlara bakarsan ARGB portları 2 adet M.2 falan artıları daha fazla ve bana göre BIOS flashback olması kesinlikle gerekiyor analartlarda.

Bende öyle düşündüm hocam hatayda nerede oturuyorsunuz bende hatayda yaşıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı