5.000 TL'ye RX 580 için anakart ve işlemci tavsiyesi

Bütçeni 1000TL arttırmayı dene ya da biraz pazarlık etmeye çalışarak 5000-6000TL arasında ikinci elde 5600+b550+2x8 ddr4 ram bulabilirsin. Hatta çok var. 5600 gayet güçlü bir işlemci seni 3060-3090 ve hatta 4070 ekran kartlarına AMD tarafındaysa rx6800 ekran kartına kadar 2K da götürebilecek bir işlemci.

Yapabileceğin en büyük hata 5500 almak olur. L3 ön belleği çok küçük ve epey kırpılmış bir işlemci. Satarken de problem.

Bütçeni 1000TL arttırmayı dene ya da biraz pazarlık etmeye çalışarak 5000-6000TL arasında ikinci elde 5600+B550+2x8 DDR4 RAM bulabilirsin. Hatta çok var. 5600 gayet güçlü bir işlemci seni 3060-3090 ve hatta 4070 ekran kartlarına AMD tarafındaysa RX6800 ekran kartına kadar 2K da götürebilecek bir işlemci.

Yapabileceğin en büyük hata 5500 almak olur. L3 ön belleği çok küçük ve epey kırpılmış bir işlemci. Satarken de problem.

2. ele güvenmiyorum ama sıfır alabilecek param olsaydı dediğiniz şey mantıklı.

2. ele güvenmiyorum ama sıfır alabilecek param olsaydı dediğiniz şey mantıklı.

İkinci elde en büyük risk ekran kartı ve SSD'de. 1995'den bu yana bilgisayar kullanırım sadece 3 defa ram arızası gördüm. CPU, anakart ve RAM deneyerek aldıktan sonra arıza çıkartacak bileşenler değil bence.

F/p olarak evet daha iyi ama burada hangi oyunları oynadığına bağlı olarak ciddi performans farklılıkları oluşuyor. Online oynadığın oyunda Valorant, CS:GO veyahut diğer bu tarz oyunlarda asıl işlemcideki Cache bellekler performansı ileriye taşıyor. R5 5600'de 32MB L3 belleği bulunurken i5 12100F'de bu 12MB, hikayeli oyunlarda performans birbirlerine yakın hatta %1 ve binde birdeki değerler bazen ortalama, bazen daha düşük kalıyor. Forumda bazı kişiler daha akıcı oyun deneyimi elde etmek için de biraz daha katıp bir üst modelini alıyor. İleride ekran kartı alma/yükseltme niyetin yoksa ve bunun sana yeteceğini ve değiştirmeyeceğini düşünüyorsan 12100F yada Ryzen 5 5500 alıp konuyu aklında bitirebilirsin. Sistemini ileriki jenerasyonlarda tekrardan güncellersin. Bir kaç yıl sonrası için RTX 4060-4060Ti yada RX 7700XT alırım diyorsan i3 12100F yerine i5 12400F yada Ryzen 5 5600 al derim ki oluşacak darboğazın önüne geçmiş olup ekran kartını tam verimde kullan. Benim tavsiyem fiyat bakımından ve yükseltme yaptığında daha güçlü işlemcilere sahip olduğundan AMD anakartı alıp AMD kanadına geçmen yönünde tercih senin.

2. el konusunda param güvende ile satın alıp denersen sorun yaşadığında zaten 48 saat içerisinde iade edebiliyorsun. Şu ana kadar 2 tane RX 6800'ü yakınıma ve kendime satın aldım. 2'si de sorunsuzca çalışıyor, bütün testleri de başarıyla geçmişti, kartların içi açılmamış etiketleri sökülmediğinden ve testlerde arıza çıkarmadığından ötürü ekran kartında 2. ele sıcak bakılabilir. Mining dönemi de Türkiye için bittiğine göre "garantisi devam eden, mining görmemiş, tamir görmemiş ve bozulmamış, uygun fiyatlı ve arkasındaki etiketi sökülmemiş kartı almak önemli. İşlemci konusunda ise kendi kutusunda ve pinlerin yamulmayacak ve zarar görmeyecek şekilde gelmesi önemli keza bu Anakart içinde geçerli. İyi forumlar.

Son düzenleme:
Ama baktığımızda i3 12100F'in tek çekirdek performansı daha iyi. YouTube'dan video izlediğimde tek çekirdek performansı oyunda daha iyi olduğunu gördüm. Zaten ben sadece oyun oynayacağım. 2. el almak da pek hoşuma giden bir şey değil kullanılmış parçaları ne yapayım ben, bir de F/P olarak i3 12100F daha iyi değil mi sizce de? Örneğin sıfır R5 5600 3500TL i3 12100F 2800TL
Öyle ama aradaki fiyat farkı anakart ile sıfırlanıyor doğrusu. Genede size kalmış, tekli çekirdek performansı yüksek cidden ama 4 çekirdekli olması performansı düşürüyor aynı zamanda.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı