5+1 hoparlör neden alınır?

Makaleler
6
Bu aralar aklımda hoparlör almak var ama 5+1, 7+1 gibi ses sistemlerinin tam amacını bilmediğimden arada kaldım. Hangi amaçlarla kullanılabilirler? Neredeyse her alanda kullanmayı düşünüyorum. Kısacası, hangi amaçlarla kullanılabilir bu sistemler?

Daha çok ev sinema sistemi kurmak için.

Hoparlörleri dengeli bir şekilde odanızda konumlandırırsanız izlediğiniz filmden gelen sesleri surround ses olarak alırsınız. Yani kadrajdaki adamın sağ arkasından geliyorsa ses siz de bunu bilirsiniz, hissedersiniz, sesi sağ arkadan duyarsınız. Gerekli mi? Bence değil.

Filmden ziyade bu FPS oyunları için gerekli bir sistem, arkanızdaki kişiyi duymak avantaj sonuçta ama onu da insanlar haklı olarak kulaklıkla hallediyor. Sinema gibi bir yer kurmayacaksanız gerçekten pahalı ve gereksiz.

Senin dediğin 7.1. Bu konu ile alakası yok.

7.1 zaten 7+1 ses sistemlerinden esinlenilmiş bir teknoloji hocam, direkt alakalı. Ama ses sistemiyle FPS oyunu oynamak çokta ergonomik olmaz. Oyunda binanın içindeyseniz gelen sesin alttan mı üstten mi geldiğini yine anlayamazsınız. Ama 360 derece olarak sesin geldiği yeri tespit ettirebilir.

7.1 zaten 7+1 ses sistemlerinden esinlenilmiş bir teknoloji hocam, direkt alakalı. Ama ses sistemiyle FPS oyunu oynamak çokta ergonomik olmaz. Oyunda binanın içindeyseniz gelen sesin alttan mı üstten mi geldiğini yine anlayamazsınız. Ama 360 derece olarak sesin geldiği yeri tespit ettirebilir.
Ben ses sisteminden bahsediyorum zaten. Ses sistemi ile FPS oyunları oynayan birisini henüz görmedim. 7.1'in 7+1 ses sisteminden esinlenilmiş olduğunu biliyorum fakat bu konu sahibi direkt ses sistemi istiyor.

Hoparlörleri dengeli bir şekilde odanızda konumlandırırsanız izlediğiniz filmden gelen sesleri surround ses olarak alırsınız. Yani kadrajdaki adamın sağ arkasından geliyorsa ses siz de bunu bilirsiniz, hissedersiniz, sesi sağ arkadan duyarsınız. Gerekli mi? Bence değil.
Filmleri TV'den izlemek ve izlediğiniz filmlerin 5+1i desteklemesi gerekiyor. Blu-Ray alıp film izlemiyorsanız gereksiz. Güzel bir 2+1 ses sistemi çok rahat işinizi görür.
Ben Logitech Z337 kullanıyorum. Bilgisayara bağlı olarak Bluetooth özelliğide var.
Apartmanda oturduğum için ses seviyesi 40ın üstüne çıkartmıyorum. 40 seviyesinde bile diğer odalardan duyuluyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı