5+1 Ses Sistemi Nasıl Kurulur?

Sahip olduğun uydu alıcısı soldaki RCA giriş portları için sağdaki kırmızı alanlardan çıkış sağlıyor mu bundan emin değilim ancak sağlaması gerekiyor. Model belirtsen bile emin olamayabilirim çünkü üretici bu tip ince bilgileri pek fazla sunmuyor. Kimse de bir uydu alıcısını bu amaç ile almıyor, imkansızlıkla bu kombinasyonların işe yarayıp yaramayacağını sorgulatıyor inana :)

Aşağıdaki kablodan 3 adet alıp "ön sağ - sol" - "arka sağ - sol" - "mid - sub" için 3 adet uydu alıcısını sol tarafındaki RCA girişlerine bağlarsan ve bu 3 adet jack kablosunu ses kartının arkasındaki 3 adet alana doğru şekilde takarsan 5+1 ses alıp alamayacağını test edebilirsin. Tabi kolonların kablolarını da sağ taraftaki kırmızı alana doğruca yerleştirmen gerekir.

1577397255457.png


5+1 formatında içerik pek fazla olmadığı içinin çoğu kişi 2+1 modunda kullanır. Bunun için de 3 adet jack girişi aşağıdaki dönüştürücüye takılır ve yukarıdaki resimdeki kablodan bir tane daha alınıp ekleme yapılır; bu kablonun jack kablosu da ses kartının yeşil portuna tek bir jack aracılığı ile takılır.

1577398536822.png


Genelde yukarıdaki tip uydu alıcıları bu imkanı sağlıyor ancak sağlamayan modeller de olabiliyor. Verdiğim bilgiler karışık gelebilir ancak net bir şekilde anlatmaya çalıştım.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı