Öncelikle kolay gelsin uzun zamandır araştırdığım fakat cevap bulamadığım bir sorun hakkında sizlerden destek almak istiyorum birçok konuya baktım bazı kişilerin sundukları çözümleri denedim fakat hiçbir sonuç alamadım sorunum şu 5+1 ses sistemimin çoğu zaman 2+1'i çalışması ana kartım Gigabyte X570 Aorus Master ses sistemim Logitech Z906 dediğim gibi birçok çözüm denedim fakat bir sonuca ulaşamadım ana kartın kendi özelliklerinde 7+1 desteklediği gözükmekte ana kartın yani Realtek'in programında ise 5+1 ses sistemi olarak ayarlayıp test ettiğimde bütün hoparlörlerden ayrı ayrı ses gelmekte bağlantılar doğru ondan eminim fakat YouTube'den video izlerken veya bilgisayardan müzik dinlerken 3 hoparlörden ses gelmiyor ya da oyunlarda değişiklik göstermekte ama çoğu zaman 2 hoparlörden ses gelmemekte yani tam olarak 5+1 kullanamıyorum büyük ihtimalle ses kartı almam gerekiyor diye hissediyorum ama yine de size danışmak istedim bir çözüm bulunurmu yoksa ayrı olarak ses kartımı alıp takmalı şimdiden teşekkürler.