5-10 bin TL 3D yazıcı önerisi

Blue_Lightstrike

Hectopat
Daha fazla  
Ne tür moddeleri var?
Nelere dikkat etmek lazım alırken?
Ekstra başka ne malzeme gerekli?
Hangi programlar kullanılır? Vs.
öğretici video çeken kimler var YouTube'da yerli yabancı kanallar?

Yazıcı türlerini ve tarz şeyler yapabileceğin ile ilgili olarak bu linkten bilgi alabilirsin.

Yazıcıda yapacağın ürünler de kullanacağın malzemenin adı filament olarak geçiyor ve çeşitleri hakkında bu sayfadan bilgi alabilirsin.

Yazıcıyı alırken bütçene göre burada açılan konuları takip edebilir, bütçene göre önerilen yazıcılardan birini alabilirsin. Genel olarak Creality Ender S1 veya Creality CR6-SE modelleri tavsiye ediliyor. Genel olarak dikkat edilen noktalar ise ;
- Kurulum kolaylığı
- Ses seviyesi
- Tabla boyutu
- Ne tür malzemeleri işleyebildiği
- Hız
- Geliştirilebilir olup olmadığı
- Kullanım kolaylığı ( Tabla ayarı, bağlantı türleri, ekran türü )

Yazıcı kullanıcılarının genelde kullandığı programlar ;
- Ultimaker Cura
- Meshmixer

Bu programların nasıl kullanılacağı ile ilgili olarak Youtube üzerinde 100lerce eğitim videoları bulunmaktadır.

Soruların sürekli olacaktır ve şuanda da ne yazık ki kimse sana şu yazıcıyı al sorun yaşamazsın, tıkır tıkır yaparsın diyemez hele ki bahsettiğin bütçe aralığında imkansız. Nacizane tavsiyem bütçene göre önerilenlerden birini alman ve kullandıkça neyin eksik olduğunu, neye ihtiyacın olduğunu öğrenmen olacaktır. Kullandıkça zaten bu derya denizde boğulmaya başlayacaksın :)

Yazıcı türlerini ve tarz şeyler yapabileceğin ile ilgili olarak bu linkten bilgi alabilirsin.

Yazıcıda yapacağın ürünler de kullanacağın malzemenin adı filament olarak geçiyor ve çeşitleri hakkında bu sayfadan bilgi alabilirsin.

Yazıcıyı alırken bütçene göre burada açılan konuları takip edebilir, bütçene göre önerilen yazıcılardan birini alabilirsin. Genel olarak Creality Ender S1 veya Creality CR6-SE modelleri tavsiye ediliyor. Genel olarak dikkat edilen noktalar ise;
- Kurulum kolaylığı
- Ses seviyesi
- Tabla boyutu
- Ne tür malzemeleri işleyebildiği
- Hız
- Geliştirilebilir olup olmadığı
- Kullanım kolaylığı ( Tabla ayarı, bağlantı türleri, ekran türü )

Yazıcı kullanıcılarının genelde kullandığı programlar;
- Ultimaker Cura
- Meshmixer

Bu programların nasıl kullanılacağı ile ilgili olarak YouTube üzerinde yüzlerce eğitim videoları bulunmaktadır.

Soruların sürekli olacaktır ve şu anda da ne yazık ki kimse sana şu yazıcıyı al sorun yaşamazsın, tıkır tıkır yaparsın diyemez hele ki bahsettiğin bütçe aralığında imkansız. Naçizane tavsiyem bütçene göre önerilenlerden birini alman ve kullandıkça neyin eksik olduğunu, neye ihtiyacın olduğunu öğrenmen olacaktır. Kullandıkça zaten bu derya denizde boğulmaya başlayacaksın :)

Bunu almayı düşünüyorum sizce nasıl?

Sebebini net bilmemekle beraber genellikle Pro olmayan versiyonunu tavsiye ediyorlar. İnceleme fırsatım olmadı her iki modelin farkını ama.

Pro olanının nozulu 300℃'ye kadar ısınabildiği için PLA/ABS/Wood/TPU/PETG/PA filamentleri kullanabiliyorsun. Normal halinde sadece pla ve abs galiba.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı