5.999 TL'ye Intel Arc A750 alınır mı?

En mantıklısı XFX SWFT 210 almak uygun bütçeli aranıyorsa. ASRock ve Sapphire soğutmaları berbat.

Sapphire hiç kullandın mı acaba? Bende RX 6700 Sapphire var ve RX 6600 ile soğutma sistemi neredeyse aynı. Adamlar soğutmayı gereğinden fazla iyi yapıyorlar. Neredeyse herkes Sapphire kartların soğutmasının abartılı olduğunu söylüyor zaten.

Ya kardesim Intel firma buyukluguyle ne alakasi var? Kart yeni, yeni ürün, yeni is, ilk is acemi olmaz mi? Intel, AMD Radeon'ya da NVIDIA kadar usta mi? Goruyoruz A750 yuksek W tuketimi, resmen desteksiz oyunlar, sürücü sorunlari-cokme, yuksek RAM kullanma, otomatik guncelleme yuklememesi, cekilecek şey degil 500-600 farka.

Intel ilk defa mı grafik işleyici üretiyor? Yıllardır üretilen Intel ıris Graphics veya Intel HD Graphics ne o zaman? Intel oldukça tecrübeli bir firma.

Intel ilk defa mı ekran kartı üretiyor? Yıllardır üretilen Intel ıris Graphics veya Intel HD Graphics ne o zaman? Intel oldukça tecrübeli bir firma.

Ondan cortladilar, degil mi? Desteksiz oyun yahu, AMD Radeon'ya da NVIDIA ile gordun mu bunu? DirectX sorunu bilmem ne, beceremediler iste. Ondan peynir ekmek gibi hazir sistemlerde de ucuza gidiyorlar.

Intel HD veya iris ile ayni destek degil, birisi dahili, digeri de APU gibi dahili grafik, Arc ise harici daha tas ister.

Sapphire hiç kullandın mı acaba? Bende RX 6700 Sapphire var ve RX 6600 ile soğutma sistemi neredeyse aynı. Adamlar soğutmayı gereğinden fazla iyi yapıyorlar. Neredeyse herkes Sapphire kartların soğutmasının abartılı olduğunu söylüyor zaten.
evet rx 6600 pulse kullandım ve soğutması berbat bana göre. Şu anda asus dual rx 6700 xt kullanıyorum.

Neredeyse herkes Sapphire kartların soğutmasının abartılı olduğunu söylüyor zaten.
RX 6600 Pulse kullandım ve soğutması berbat bana göre.
Sapphire Pulse 6000 serisinde fan hız ayarı ( muhtemelen bios kaynaklı) hatalı. Eğer normal ayara göre %15-20 olacak şekilde bir fan ayarı yapılırsa gayet sessiz ve serin çalışıyor kart.

15 dakika 1920x1080 ve 8xMSAA test sonucu;
1699021290872.png

Bu şekilde ayarlandığında ortalama 1600-1900 rpm aralığında çalışıyor. Fan sesinin net hissedilir olduğu rpm değeri ise 2300.

Bunu buraya yazmamın sebebi ise yaklaşık 2 aydır bu sorun sandığım fan ile uğraştım. Bilmeyen olur da buraya gelirse diye yazayım dedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı