maviplanet
Hectopat
Benim de sorun AYT abi TYT 85 üstü çıktığım sınavlar var ama AYT yüklenmek gerek geçen sene bu sıralamalarda netleri neydi acaba bir bilgin var mı?
Okulun bir bilgi sistemiz vardı. Yapılan tüm TYT'leri takip ettim desem yalan olmaz. Ayrıca istatistiki bilgilere eskiden beri ilgiliyim. O sebepten hatırlıyorum.
İlk 10 denemesinde 2 tane 90 altı var. Biri 89 diğeri 85. 1 tane de 105 var. Yani 100 üzeri. Gerisi 92 ile 98 arasında ama ortalasak 94-95 civarı. TYT'leri hep güzeldi zaten. Okulda 4-5-6. defalarca oldu, TYT'lerde. MSÜ de 7K sıralama yaptı.
Geçen yıl ocak ayınca ekran fotosu almışım. Mat. Dan kurs hocası ile konuşmuşum. Bazı şeyler pek isteğim gibi gitmiyor diye. AYT de 40 matdan 23-30 arası değişen sayılarda sonuç çıkarmış ama hoca tamam ben ilgileneceğim diye bizi sitlememiş ya da sallamış. Hoca ile LGS döneminden beri muhatabız. Siz siz olun asla aşırı öğrenciye kurs veren hocadan ders almayınız. Sizi herhangi bir öğrenciden farklı değerlendiremez. Bizim hocanında aşırı öğrencisi olurdu ve her hafta ders saatimiz değişir saçma sapan işler olurdu.
Bu sene kendi okul da sevdiği hocadan ders alıyor. Hoca çok az öğrenci almış. Hiç ders saati değişmedi hiç bize bugün değil falan gün gelsin demedi. Ve çocuk bazı dersleri daha bu hocada anca öğrendim diyormuş annesine. Bana her detayı açmıyor, haklı olarak kızarım diye.
Uzattım kusura bakma, MSÜ'den sonra(7 k iyi bir sonuç ya) biz tekrar umutlandık. Ama o umudu yeşertecek matematik sıçraması hiç olmadı.
AYT fizik 1 yanlış 13 doğru biyor 2 yanlış kimyadan da 3 4 yanlış yaptı. Ama matdan batırdı.
TYT her zamanki gibi gelmişti 102 net. Ama AYT mat 19 netle fiyasko oldu bize.
Not; belli bir düzeye çıkartmışsın tyt yi. tyt kıvrak zekanın antremanla birleşme hali yani çok deneme yapmanla alakalı. bundan sonra ufak tefek eksik dışında tyt konusu ile ilgilenme. onun yerine hafta 1 yapıyosan 2 tyt denemesi yapmayı hedefle. orada çıkan eksiklerine azar azar yönel ama bütün gününü asla verme tyt konularına. zira piramit taşı gibi şu aşamada bir yere tyt konusu ilave etsen diğer yerden eksilir. onun yerine tyt denemeleri çöz. ağırlığını ayt ver. zira ayt azimle çalışma ile olur deniyor. ayt konu bilgisi ve çok soru görme ile yapılabilecek bir olay deniyor. o sebepten eksiklerin varsa youtubdan premium hesap al ve oradan çalış. ve son 2 ay denemeleri çok sıklaştır.
son olarak ayt fizik en kötü yaptığı konu idi oğlumun ve neredeyse ful çekecekti. bu seviyeye konular bitenden sonra nisan ve sonrasında her gün 1 ayt fizik denemesi çözmüş. ama kimyayı biliyorum diye aynısını kimyada yapmamış sonuç ortada. ayt konuları bitirenden sonra ömart- nisan gibi tüm ayt konularından 1 er deneme atmak çok fayda eder. inanın her isteyen isediğine uşlaşsın istiyorum. Allah kolaylık versin.
Son düzenleme: