5 Aydır internet yok

AdLine

Hectopat
Katılım
11 Ağustos 2018
Mesajlar
487
Makaleler
1
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar.
5 Aydır internetim yok. Komik değil gerçekten 5 aydır internet yok. Kasım ayında gitti. Gidiş o gidiş. Ayda 2 kere müşteri hizmetlerini arıyorum. Müşteri hizmetlerini aradım. 29 kasım'da internetin yapılacağını söylediler. Sabırla 29 kasım'ı bekledim. 29 kasım'da gelmeyince doğal olarak bir daha aradım ve 29 aralık dediler. 1 ay daha bekledim. İnternet gelmedi. Aradığımda çalışma hala sürüyor 29 Ocak'ta geleceğini söylediler. Sorunun mahalle kutusunda olduğunu 29 Ocak'a kadar çözülmezse bir daha aramamı söylediler. Ocak ayının sonlarına doğru mahallede ki internet kutusunun değiştiğini gördüm ve internetin geldiğini sandım. Hala gelmemişti. Bir daha aradım ve 29 şubat kadar bekleyin dediler. O gün oyaladıklarını anladım. Komşularımın da interneti yok. 29 şubat'a kadar bekledim. İnternet hala yoktu. Bugün aradım. 30 mart tarihinde geleceğini söylediler. 30 mart tarihinde gelmeyeceğini biliyorum. D-Smart kullanıyorum. İnterneti kullanmadığımız halde 5 aylık fatura ödendi. Başka bir sağlayıcı geçmek istesem de cayma bedeli var. Ben ne yapacağımı bilmiyorum. Sizden yardım istiyorum.

Not: İnternetin gidişinden 2 ay sonra telefondaki interneti USB ile PC bilgisayara bağlanmayı öğrendim. O şekilde bilgisayarı kullanabiliyorum. Sil süpürden 10 GB çıkınca havalara uçuyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Cayma bedeli çok fazla ise kullanmadığın internete fatura ödememek için aboneliğini dondurabilirsin belki 1-2 ay içinde arıza giderilirse o zamana kadar fatura ödememiş olursun.
 
Ön önemli detayı atlamışsınız, hangi İSS?
D-Smart kullanıyorum.
Cayma bedeli çok fazla ise kullanmadığın internete fatura ödememek için aboneliğini dondurabilirsin belki 1-2 ay içinde arıza giderilirse o zamana kadar fatura ödememiş olursun.
Müşteri hizmetleri bana internet olmadığı zaman ödediğiniz ay kadar ödemeyeceğimi söyledi. Yani şu anda 5 ayı ödedim. İnternet gelirse 5 ay ödemeyeceğim.
 
Aynı durum başıma geldi. Netspeed kullanıyorum, yazdım Facebook'dan yarım saat sonra evime ekip geldi portumu değiştirdiler gittiler olay çözüldü.
 
Malesef arkadaşlar, Türkiye genelinde bazı mahallelerin sokaklarında telekomünikasyon hizmeti arızalanıyor (!) Bana kalırsa bilerek kesiliyor. Şuan binlerce insan farklı farklı şehirlerde tarih veya arıza bahanesiyle aydan aydan oynatılıyor. Bu işlerden anlıyorum. Ankastre kutusu sağlam.

Coronavirus ile ilgili araştırma yaptığımda, Mart'ta Türk Telekom'da yardımcı müdür mü nedir hemen altyapının bunları kaldırabileceğini, ayrıca sınırları genişlettiklerini, Eylül veya Kasım 2019'da İstanbul'da %17 boş port olduğunu vs. vs. söylemişler. Şuan durum nedir Allah bilir fakat Mart'ta internetimiz kaldırabilecek bu epidemiyi yazısından anlaşıldığı kadarıyla bu beklenen bir durumdu... Farklı fakrlı şehirlerin bazı mahallelerde tek bir saha dolabının portlarını kapatıyorlar veya arıza oluyor (!). Sokakta hizmet almaya devam eden insanlar ise farklı bir saha dolabından almasından ötürü. Örneğin benim üstümde komşum hep düşük hızdan şikayetçiydi fakat şuan şanslı denilebilir, çünkü farklı saha dolabında olduğu için bu sıkınıtıyı yaşıyordu. Şerefsizlere talep açmamıza rağmen portumuzu farklı saha dolabına da aktarmıyor. Çevremizde yapılacak 2 opsiyonel saha dolabı mevcut. Hiç yapmadılar port değişikliği tamam fakat böyle durumda da olur mu ya, bir sürü şikayet yazıyoruz. Tüketici Heyeti'ne dolandırıcılıktan kayıt açtım.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı