5 Bin TL Sistem Toplama

Bütçe
5000

AgeanGothic

Hectopat
Daha fazla  
Bütçem 5 bin lira, fiyat performans oyun bilgisayarı arıyorum. Yardımcı olursanız teşekkürler. Sistem toplarken şunlara dikkat ediyorum: Ekran kartının NVIDIA olması, İşlemcinin AMD olması, Bileşenlerinin İtopya, Vatan Bilgisayar gibi satış noktalarından olması, RGB fanlar ve bileşenler kullanılması, 8 GB RAM olması, Uzun ömürlü olması, 5 bin liranın üstünde olmaması.
Oynayacağım oyunlar: League Of Legends, Fortnite, PUBG

Bir de şu an elimde olan bilgisayarda ki HDD'de bulunan Windows 10 işletim sistemini yükleyeceğim.

İşlemciyi R5 2600X yap, kasayı Corsair Spec Delta RGB yap, RAM'i 16 GB yap. 4981 TL tutuyor. 8 GB olsun dersen RAM 8 GB kalsın işlemciyi 3600 yap.

Depolama yetmezse elinizde HDD varmış, onu kullanın. SSD'ye Windows'u yüklersiniz, HDD'ye de oyunlarınızı yüklersiniz.

Eldekini kullanmazsanız SSD'yi 480 GB yapın ya da 1 TB HDD ekleyin, seçim sizin.

Şahsen PC önerisinden çok tavsiye verim. 8 GB RAM az en az 16 olmak zorunda. RGB olacak diye RX570 li sistem alıp her parçayı ışıklı alıp gereksiz masraf yapmayın. Kasadan çok monitöre bakacaksınız :) Zaten istemesenizde PC bileşenlerinde ışık var onların yeterli olacağını düşünüyorum. Hele de FPS oyuncususunuz ışık dikkatinizi dağıtır. Hatta sırf bu yüzden e-Sporcuların çoğu ışıksız belki de tek renk klavye kullanıyorlar.

İşlemciyi R5 2600X yap, kasayı Corsair Spec Delta RGB yap, RAM'i 16 GB yap. 4981 TL tutuyor. 8 GB olsun dersen RAM 8 GB kalsın işlemciyi 3600 yap.

Depolama yetmezse elinizde HDD varmış, onu kullanın. SSD'ye Windows'u yüklersiniz, HDD'ye de oyunlarınızı yüklersiniz.

Eldekini kullanmazsanız SSD'yi 480 GB yapın ya da 1 TB HDD ekleyin, seçim sizin.
2600x ile 16gb RAM , 3600 ile 8gb RAM den daha mantıklı.

Öneriniz için teşekkürler. Elimdeki HDD'yi ve yeni alacağım SSD'yi kullanmak istiyorum. Kasanın içine koyacak yer yeter mi sizce? Bir de kasanın içinde PSU var mı yoksa ek PSU almak mı gerekiyor?

Yeter dostum, neden yetmesin? Bu arada daha sonra 350 tl verip bi ram eklerim diyorsan 3600 yapabilirsij işlemciyi.
İşlemcini 2600x'den 3600 yapmak bi tane ram satın alıp takmaktan daha zahmetli ve masraflıdır.

Şahsen PC önerisinden çok tavsiye verim. 8 GB RAM az en az 16 olmak zorunda. RGB olacak diye RX570'li sistem alıp her parçayı ışıklı alıp gereksiz masraf yapmayın. Kasadan çok monitöre bakacaksınız :) Zaten istemesenizde PC bileşenlerinde ışık var onların yeterli olacağını düşünüyorum. Hele de FPS oyuncususunuz ışık dikkatinizi dağıtır. Hatta sırf bu yüzden e-Sporcuların çoğu ışıksız belki de tek renk klavye kullanıyorlar.

2600X ile 16 GB RAM, 3600 ile 8 GB RAM'den daha mantıklı.

Halihazırda monitörüm var 1080x1920P. Sizce önerilen bilgisayar da ki GPU ile monitörüm birbirleri ile uyumlu çalışır mı?
AOC G2460V monitör kullanıyorum.
Yeter dostum, neden yetmesin? Bu arada daha sonra 350 tl verip bi ram eklerim diyorsan 3600 yapabilirsij işlemciyi.
İşlemcini 2600x'den 3600 yapmak bi tane ram satın alıp takmaktan daha zahmetli ve masraflıdır.
Peki teşekkürler, İtopya bilgisayar da toplayıp önerdiğiniz sistemi almayı düşünüyorum 😊

Kasanın içinde PSU var, içindeki PSU: Corsair VS550 2018 White.

Elinizdeki HDD'yi kullanacaksanız 240 GB SSD ile alabilirsiniz.

Kasanın içinde 2 adet 3.5'' HDD, iki adet de 2.5'' SSD yuvası mevcut.

Untitled.png

Kasanın içinde PSU var, içindeki PSU: Corsair VS550 2018 White.

Elinizdeki HDD'yi kullanacaksanız 240 GB SSD ile alabilirsiniz.

Kasanın içinde 2 adet 3.5" HDD, iki adet de 2.5" SSD yuvası mevcut.

Eki Görüntüle 511145

SSD ile HDD'yi hiç aynı sistemde kullanmadım. HDD içine oyun depolamak, SSD'yi de sistemin hızlanması için kullanacağımdan dolayı SSD'nin depolama birimini düşük tutarsam performans a etki eder mi?

İstersen yardımcı olurum ancak İtopya Müşteri Hizmetleri bakımından hiç iyi bir kurum değil. Benim önerim Sinerji.

Pek bilmediğim bir marka. Yıllarca İtopya'dan alışveriş yaptım. Ufak tefek sorunlar çıktı ama yine de İtopya'dan toplamayı düşünüyorum. 😊

SSD ile HDD'yi hiç aynı sistemde kullanmadım. HDD içine oyun depolamak, SSD'yi de sistemin hızlanması için kullanacağımdan dolayı SSD'nin depolama birimini düşük tutarsam performansa etki eder mi?

Pek bilmediğim bir marka. Yıllarca İtopya'dan alışveriş yaptım. Ufak tefek sorunlar çıktı ama yine de İtopya'dan toplamayı düşünüyorum. 😊
Hayır, performansa etki etmez. 240 GB yeterli olur. Windows'u SSD'ye, oyunları HDD'ye kurabilirsiniz. En çok oynadığınız oyunları SSD'ye atabilirsiniz. Depolama yetmezse 480 GB alabilirsiniz SSD'yi. Tamamen size ve kuracağınız şeylere bağlı. Şahsen bana 120 GB SSD bile fazlaca yetiyor. Başka birisine 2 TB SSD de yetersiz kalabiliyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı