5 buçuk saat uyumak sağlıklı mı?

HasanFrk

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam öncelikle, hayatımda yeni bir düzene geçtim ve bu düzende saat 12 12.30 civarı uyuyor, sabah 5.30 6 civarı uyanıyorum. Bu uyanma saatini 5.30'a sabitlemek istiyorum fakat şöyle bir problem var normalde ben gece 4-5 civarı uyuyup 12-1 gibi uyanıyordum. Bundan sebep yeni düzenim hiç sağlıklı gelmiyor, bana tamamen yorgun bir gün geçiriyor. Sürekli uyumak istiyorum. Acaba 5.30, 6 saat uyumak sağlıklı değil mi yoksa ben mi daha alışamadım. Son olarak nasıl daha rahat alışabilirim acaba bilen var mı?

Yaş ve sağlık durumunuza göre değişken bir cevap. Ergen iseniz veya sağlık sorununuz var ise maalesef.
Yetişkin iseniz,
Yatak olarak kullandığınız mekanın rahat olmasını, sıcak duş almanın uykuyu çabuk getirdiğini, bazı yiyeceklerin hazmının zor olması sebebi ile derin uyku sorun oluşturduğunu vb. sorunları çözerseniz 5 saat uyku yetişkin biri için yeterlidir.
Kalkış sonrası kısa da olsa spor yaparsanız mükemmelştirirsiniz.
Kalkış sonrası aşırı yemeyerek vücut dinçliğini korur, ilerleyen saat de ara öğün ile enerji ihtiyacınızı dengelersiniz. Su düzenine ve lifli gıdalara dikkat edin. Bol miktarda her türlü yeşil gıda tüketimini az tuz - hiç şeker ile devam ettirirseniz güzel bir sağlığınız olur.

Saat ile başlayın. Bünye alışınca kendisini saat moduna alacaktır. Uyku başlangıcında sorun - problemleri düşünmeyin.
Olabildiğince iş sorunlarını iş yerinde bırakın.
Aile sorunları çok fazla ise, kendinizi soyutlayın. Özellikle akraba sorunları hiç bitmez.

Uyku öncesi kitap okuyarak dikkatinizi ve stresinizi dağıtın.

Ben dünyanın en akıllı insanıyım kitapını okumuştum, saçmalık olduğu yazıyordu. Araştırın lütfen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı