Çözüldü 5 dersten kalınca sınıfta kalınır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
MADDE 58- (Değ: 1/7/2015-29403 RG) (1) Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.

Yıl sonu ortalaması 50 ve üstünde olan kişiler sınıfı geçebilir, zayıf sayısının da bir önemi yok. Haber sitelerini baz almayın, ne yaptığını onlar da bilmiyor. Edebiyat dersinin sorumluluğu var, gördüğüm kadarıyla da Edebiyat dersinden kalmamışsınız.
Ortalaman 50 ve üzeriyse hesap etmeye gerek yok. Anadolu lisesi öğrencisisin değil mi? Meslek ve imam hatip liselerinde de bazı alan dersleri zorunlu olabiliyor da.

Anadolu Lisesi öğrencisiyim. Yani şu an ilk dönem kaldığım dersler ve bu dönem aynı toplanıp 8 olmuyorsa yıl sonunda 4 oluyor o zaman hocam sizide sıktım biraz kusura bakmayın.
 
yıl sonunda 4 oluyor
Ortalamanız 50 ve üzeri olduğu için zayıf sayısının bir önemi yok, bekleyin. Yönetmelikten madde atayım:

Sorumlu olarak sınıf geçme ve sorumluluğun kalkması
MADDE 58
- (1)(Değişik:RG-1/7/2015-29403) Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.
Doğrudan sınıf geçme
MADDE 57
- (1) (Değişik cümle:RG-1/7/2015-29403) Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla;

a) Tüm derslerden başarılı olan,
b) Başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan
öğrenciler doğrudan sınıf geçer.

(2) (Değişik:RG-28/10/2016-29871) Birinci fıkradaki şartları taşımakla birlikte yılsonu başarı puanıyla başarılı sayılamayacak derslerden başarısız olan öğrenciler, o dersten/derslerden sorumlu geçer.

hocam sizi de sıktım biraz kusura bakmayın.
Aklında soru işareti kalacağına varsın sıkılayım. Sorun değil :)

 

Yeni konular

Geri
Yukarı