Güneş patlamadan önce bile yaydığı radyasyon ötürü dünyada yaşam son bulacak, illa patlamasına gerek yok. Böyle bir şey olmasaydı bile bugün geldiğimiz noktadan dolayı insanoğlu yine milyarlarca yıl dünyada yaşamaz artık. Dünyanın ömrü dış etkenlere bağlı kalmadan tamamen insanın kendisi yüzünden çok daha kısa bir süre içerisinde sonlanacak gibi duruyor, önlem alınmazsa bu kaçınılmaz. İnsanoğlunun önlem alacağını da hiç sanmam.
Yüzyıllar içinde başka gezegenlerde koloni kurulur mu, pek sanmıyorum açıkçası, uzay çalışmaları yavaş ilerliyor, aslında yavaş ilerliyor demek doğru değil. Evren o kadar büyük ki dünya teknolojisi uzayda çok ilkel kalıyor. İnsanoğlu hayatını sürdürmek istiyorsa Samanyolu galaksisinin dışına çıkmak zorunda. Hatırladığım kadarıyla da yanlışım varsa düzelt, ışık hızında gitsen bile Samanyolu galaksisinden çıkmaz 100 bin seneyi alır diye hatırlıyorum. Işık hızına ulaşmak şimdiki şartlarda imkansız görünüyor. Işık hızına çıksan bile o hızla uzayda nasıl yolculuk yapılacak anlam vermekte zorlanıyorum, bu kadar yüksek hıza çıkan bir araç en ufak bir maddeye çarptığında araç paramparça olabilir.