5 GHz modem önerisi

• Konuyu başlatan BeTas
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 7.701

BeTas

Hectopat
Şimdi detaylı bir şekilde anlatmaya çalışacağım uyumsuz bir modem almak istemem.
Kendim airfiber kullanıyorum yukarıdaki antenden eve kablo geliyor oradan antene elektrik gitmesi için bir aparat var oradan da benim modeme geliyor
Şu an kullandığım modem Bu

Antenden gelen kablo ucu

1649507085316.png

Anten elektrik veren aparat

1649507825905.png

Modeme giden ethetner ucu

1649507126813.png

Modem girişi

1649507144036.png

Buna uygun modem öneriniz var mı?
İstediğim özellikler
1. Ev biraz büyük çekim gücü iyi olmalı
2. 2 GHz 5GHz olmalı
3. Wi-Fi 6 olabilir ama o kadar gerek yok

Son düzenleme:
Keenetic Hero DSL KN-2410

Bütçe belirtmemişsiniz, en sağlam modemlerden bir tanesini önerdim.
Hem donanımsal olarak hem de yazılımsal olarak çok güçlü bir cihaz, ADSL,VDSL,VDSL2,Fiber her türlü desteği mevcut, istediğin gibi kullanabilirsin.

Üst düzey bir cihaz, Airtime Fairness, WPA3-OWE destekleri, 2x2 MU-MIMO ve Beamforming gibi gibi birçok sağlam özellik mevcut. Bunların ne olduğunu bilmesen bile çok çok işine yarayacaktır. Modem almadan önce bu özelliklere bir göz atmanı öneririm, neyin ne olduğunu bil zira neye ihtiyacının olduğunu sadece sen bilebilirsin, akıllıca bir alışveriş yapmış olursun.

Bütçe belirtirsen daha farklı modemler de önerebilirim.

Keenetic Hero DSL KN-2410

Bütçe belirtmemişsiniz, en sağlam modemlerden bir tanesini önerdim.
Hem donanımsal olarak hem de yazılımsal olarak çok güçlü bir cihaz, ADSL, VDSL, VDSL2, Fiber her türlü desteği mevcut, istediğin gibi kullanabilirsin.

Bütçe belirtirsen daha farklı modemler de önerebilirim.

Ah unutmuşum onu kusura bakmayın bütçe 500'den başlıyor üstüne çıkabiliriz ama fazla apartmaya gerek yok

Telefonlarda ve PC oyun oynuyoruz çoğu zaman intetnet hızımda 12'ye 3 internet kullanıyorum ama modemi ileride değiştirmek istemiyorum ileride olursa başka yere taşınıp VDSL internete geçeceğim.
@TheMarksman hocam bir modem bula bildiniz mi?

Son düzenleme:
Ah unutmuşum onu kusura bakmayın bütçe 500'den başlıyor üstüne çıkabiliriz ama fazla apartmaya gerek yok

Telefonlarda ve PC oyun oynuyoruz çoğu zaman intetnet hızımda 12'ye 3 internet kullanıyorum ama modemi ileride değiştirmek istemiyorum ileride olursa başka yere taşınıp VDSL internete geçeceğim.
@TheMarksman hocam bir modem bula bildiniz mi?
O zaman dediğim modem veya Extra DSL'e de yönelebilirsiniz. Hero'yu alırsanız çok uzun süreler modem ihtiyacınız olmaz. Üst düzey bir modemdir.

Benim kullandığım Keenetic Extra DSL modeme de bakabilirsiniz, bu da ortalama bir modem ama piyasadaki diğer modemlere göre yazılımsal olarak çok üstte.
İnternetinizin 12/3 olduğunu söylemişsiniz, Omni DSL bile alabilirsiniz bu internet için, gayet yeterli olacaktır. Fakat ileride değiştiririm veya internetim daha iyi olabilir ileride diye düşünüyorsanız kesinlikle diğer modemlere yönelin. Tekrar tekrar modem değiştirmek zorunda kalmazsınız.

Ayrıca Omni DSL ile 2.4GHz'da kısıtlı kalacaksınız, 12MBPS internet için fazlasıyla yeterli fakat etrafınızda 2.4GHz frekansında çalışan çok fazla modem varsa 12MBPS internete bile erişiminiz çok gecikmeli olabilir. Bu yüzden Dual-Band modemlere yönelin.

Şimdi detaylı bir şekilde anlatmaya çalışacağım uyumsuz bir modem almak istemem.
Kendim airfiber kullanıyorum yukarıdaki antenden eve kablo geliyor oradan antene elektrik gitmesi için bir aparat var oradan da benim modeme geliyor.
Şu an kullandığım modem Bu

Antenden gelen kablo ucu.

Eki Görüntüle 1354268

Anten elektrik veren aparat.

Eki Görüntüle 1354291

Modeme giden ethetner ucu.

Eki Görüntüle 1354273

Modem girişi.

Eki Görüntüle 1354275

Buna uygun modem öneriniz var mı?
İstediğim özellikler.
1. ev biraz büyük çekim gücü iyi olmalı.
2. 2 GHz 5GHz olmalı.
3. Wi-Fi 6 olabilir ama o kadar gerek yok.

Elinizdeki airfiber kurulumu için kullanılan cihaz bir modem değil bir routerdır bu yüzden router almanızı öneririm.

Elinizdeki airfiber kurulumu için kullanılan cihaz bir modem değil bir routerdır bu yüzden router almanızı öneririm.
Sadece routera bu kadar para vermek mantıklı olmayabilir, önerilerimdeki cihazlar zaten her türlü modda çalışabiliyor. Tabii Wi-Fi 6 almak isterse neden olmasın.

Keenetic Hero DSL üst düzey bir modemdir, çok uzun süreler kullanırsınız. WiFi cihazının konumuna göre sinyal dağıtımı bile yapabilen bir cihaz böyle düşünün.

Keenetic Extra DSL de iyidir, fakat Hero'ya göre daha ortalama özelliklere sahiptir yine memnun kalırsınız ama Hero ile olan aradaki fark için bence Hero alınabilir.

Keenetic Omni DSL de modemim olsun modemidir. Keenetic'in en düşük segment modemidir, donanımsal olarak üzebilir 5GHz desteği bile yok maalesef. Yazılımsal olarak yine üzmeyecektir fakat 500₺ için şu an gözüme fazla geldi.

Keenetic Hero DSL üst düzey bir modemdir, çok uzun süreler kullanırsınız. Wi-Fi cihazının konumuna göre sinyal dağıtımı bile yapabilen bir cihaz böyle düşünün.

Keenetic Extra DSL de iyidir, fakat Hero'ya göre daha ortalama özelliklere sahiptir yine memnun kalırsınız ama Hero ile olan aradaki fark için bence Hero alınabilir.

Keenetic Omni DSL de modemim olsun mode midir? Keenetic'in en düşük segment mode midir, donanımsal olarak üzebilir 5GHz desteği bile yok maalesef. Yazılımsal olarak yine üzmeyecektir fakat 500₺ için şu an gözüme fazla geldi.

Hero karar verdim ama aile ile konuşmak lazım olmaz ise extra alırım.
Hero'yu alıyorum

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı