5 GHz Wi-Fi 6 vs Ethernet

Talhaokte

Megapat
Daha fazla  
5 GHz ve Wi-Fi 6 ile kablosuz bağlanmak ile Ethernet ile modeme bağlanmak arasında ki fark ne olur? İndirme-yükleme-gecikme değerleri şeklinde bilgi verebilirseniz mutlu olurum.

Ethernet kablosu her zaman stabil değerler verir.

Hangi değerler de? Gecikme konusun da daha stabil evet, indirme ve yükleme hızların da durum nedir? Rekabetçi oyun pek oynamam ondan dolayı indirme yükleme hızların da ne gibi farklılıklar olur? Netflix gibi veya oyun vs indirme açısından daha önemli benim için.

Hangi değerler de? Gecikme konusun da daha stabil evet, indirme ve yükleme hızların da durum nedir? Rekabetçi oyun pek oynamam ondan dolayı indirme yükleme hızların da ne gibi farklılıklar olur? Netflix gibi veya oyun vs indirme açısından daha önemli benim için.

Bende Wireless hep kesiliyor telefonda yavaş ama modemden sisteme kabloyla çektim Wireless gidiyor bazen kesiliyor ama PC de hiç kesilme yok indirme ve yükleme hızları durum her zaman daha stabildir. Yani internetsiz ne kadar müsaade ederse o kadar iyi değer verir.

Kullanılacak hıza bağlı, benim evde Wi-Fi 6 yok ona rağmen 5GHz bantta kayıpsız tam performans alıyorum indirme ve yükleme hızlarında (100Mbps), eğer 100Mbps ve altıysa Wi-Fi 6 olmasa bile 5GHz dahi yeterli.

Kullanılacak hıza bağlı, benim evde Wi-Fi 6 yok ona rağmen 5GHz bantta kayıpsız tam performans alıyorum indirme ve yükleme hızlarında (100Mbps), eğer 100Mbps ve altıysa Wi-Fi 6 olmasa bile 5GHz dahi yeterli.

Anladım, peki 2.4GHz ve Wi-Fi 6 birlikte ne gibi bir performans verir?

Yakın konumda kullanılan 5 GHz ile Ethernet arasında hiçbir fark yok. Ne ping konusunda ne de download konusunda.
Kesinlikle. Modemle aynı odadayken 5 GHz de Ethernet de aynı performansı verdi.

Belki uzaklaşınca gecikme 1 ms artabilir, o da kayda değer alınacak bir şey değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı