İşlemciniz ve ekran kartınız nedir?
6 çekirdekli bir işlemci ile aynı anda oyun oynamak ve yayın yapmak biraz zor olur. Yani ciddi bir şekilde FPS kaybı yaşarsın. Bu yüzden yayını ekran kartının üzerindeki encoder ile yapmak en sağlıklısı olur. Bu sayede hiç performans kaybı yaşamazsınız. NVIDIA ekran kartların Encoder'ları AMD encoderlara göre çok daha iyi. Alttaki videoda encoderlar karşılaştırılıyor.
5 Megabyte ile 5 megabit arasında fark var. Speedtest Net'den baktıysanız internetinizin 5 megabit olduğunu tahmin ediyorum. O da yaklaşık 5000 Bit'e denk geliyor. Bu internet hızıyla yaklaşık 3000 Bitrate'lik bir yayın açabilirsiniz. Kısacası 3000BITRAte~ için nvenc en iyisi gibi duruyor. Elbette RTX 2060 Super ile RX 5700XT arasında performans farkı var.
,
Oyundan oyuna aralarındaki fark değişiyor. Ama ben olsam RTX 2060 Super tercih ederdim.
RTX 2060 Super 180Watt harcarken, RX 5700XT 230Watt harcıyor. Bunlar hem faturaya hem de sıcaklık değerlerine yansıyor.
RTX 2060 Super'in Ray Tracing, NVIDIA broadcast, DLSS, CUDA gibi AMD'de olmayan özellikleri var.
![]()
NVIDIA Broadcast Uygulamasını İndirin
Canlı yayınlarınızı, sesli ve görüntülü sohbetlerinizi bir üst seviyeye taşıyın.www.nvidia.com
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.