5 metreden odaya nasıl Ethernet bağlantısı getirilir?

2 seçeneğiniz var.
1- Sıva üstü kablo kanalıyla kabloları süpürgelik üzerinden (veya daha müsait neresi varsa) geçireceksiniz.
2- Genelde evlerde her odada telefon bağlantılarıı için duvarlarda panel olur. Bu panelleri sökerek abinizin odasına giden kablo demetini bulacaksınız. Artık sabit telefon kullanılmıyorsa komple kabloyu sökerek kılavuz susta ile buat kanalından yeni cat6 kablo çekeceksiniz.

Odalarda soba bacası vs. havalandırma varsa ve kullanılmıyorsa buradan kabloyu geçirebilirsin.

Arada 4-5 metre varsa odalarınız üst üste demek ki. Yapılacak şey belli her iki odanın penceresine matkapla delik açıp kabloyu o deliklerden geçireceksin. Deliği pencerenin dip köşesinden aç ki gizleme imkanın olsun.

Pencereler ters.
Ters olsun nolacak yakınmış işte arada 4-5 metre var diyorsun. Ben zamanında binanın ön cepheden yan cepheye 20 metre kablo uzattım yıllarca öyle kullandım. O şekil istemiyorum diyosan usb wifi alıcaksın başka yöntem yok öyle birilerinin dediği gibi duvar kırıp zemin delinmez. Ya dışarıdan kablo çekilecek ya da usb wifi.

Tp-link wifi adaptörleri var ondan alabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı