5. Nesil Broadwell İşlemcileri beklemeli miyim?

mustafaguney

Kilopat
Daha fazla  
Elimdeki parçalar şu şekilde;
Msi H97 Gaming 3 Anakart
Corsair Vengeance 8GB (2x4) Dual Kit Bellek
WD Caviar Blue 1TB HDD
Corsair Graphite 230T Kasa
Corsair VS650 650W 80+ Psu
19 inc 60Hz 1440x900p VGA Analog LCD Monitör

İleride 4K Monitöre geçeceğim ve 4K oyunculuk için o zamanın amiral gemisi olarak tabir edilen üst seviye ekran kartlarından birini almayı düşünüyorum bu yüzden şimdi işlemci olarak i7 4790 alsam bu işlemci 2, 3 sene sonra çıkan amiral gemisi ekran kartlarında 4K'da darboğaz yapar mı? Ömrü ne kadardır bu işlemcinin yani kaç yıl sonra çıkacak ekran kartlarında darboğaza başlar? Ekran kartı upgrade etmeye ne kadar süre müsaittir? yoksa 5. Nesil Broadwell işlemcileri mi bekleyeyim? Haswell Refresh i5 4690, i7 4790 ve 5. Nesil Broadwell işlemciler arasında ne gibi performans farkı olur?

Skylake'i beklesen iyi olur, broadwell'de masaüstü için iki işlemci olacak diye duydum ve performanstan ziyade düşük güç tüketimiyle öne çıktı zaten, o yüzden pek faydasını göremeyebilirsin. Skylake için anakart lazım olacak ama.

i7 4790 yeterli olur diyorum, zaten ortalıkta bu kadar güçsüz konsollar olduktan sonra sistemi çok kasacak darboğaza uğratacak bir şey beklemek de zor.

Yorumlarınız için teşekkürler. Nisan sonuna kadar bekleyeceğim Broadwell'in resmi çıkış tarihi açıklanmazsa i7 4790'ı alacağım, eğer açıklanırsa bekler Broadwell işlemciler piyasaya çıktığında Haswell Refresh ile arasındaki performans ve fiyat farkına göre değerlendirip ona göre seçimimi yapacağım.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı