5.nesil Ryzen işlemciler için B450 vs B550 anakart

Bütçe
2000-2500

Riviyalı Geralt

Hectopat
Dostlar öncelikle selam. Başlıkta da belirttiğim gibi Ryzen sistem toplamayı düşünüyorum lakin 450 serisi mi alsam 550 mi karar veremedim. Ne gibi artı ve eksileri olur, bir de 450 serisi kartlara Ryzen 5 5600 takabilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ben b450m a 2 ve r5 5600 kullanıyorum bir sorun yok, yanlış bilmiyorsam aradaki tek fark pcie 3.0, b550 ise pcie 4.0. ben de alırken arada kaldım ancak 1.5k fazla vermeye gerek duymadım.

Zaten AMD soket değiştirdi (artık AM5) o yüzden her türlü yenileyeceğin zaman AM5 soket anakart alman gerekecek.

Ben b450m a 2 ve r5 5600 kullanıyorum bir sorun yok, yanlış bilmiyorsam aradaki tek fark pcie 3.0, b550 ise pcie 4.0. ben de alırken arada kaldım ancak 1.5k fazla vermeye gerek duymadım.
Bios güncellemeleri yapmaktan pek anlamam, Herhangi bir site üzerinden sipariş edeceğim B450 karta R5 5600 Takıp herhangi bir problem yaşamadan kullanabilir miyim?

Bence uygun fiyatlı olanı al ya da direkt AM5 ve ddr5 sistem topla

Bios güncellemeleri yapmaktan pek anlamam, Herhangi bir site üzerinden sipariş edeceğim B450 karta R5 5600 Takıp herhangi bir problem yaşamadan kullanabilir miyim?
Ben hazır sistem aldım o yüzden güncelleme yaptılar mı bilmiyorum ancak bios güncellemesi çok basit bir iş.

Ufak bir araştırdım, BIOS güncelleyerek halledebilirsin.

Uğraşmak istemezsen b550 al ancak eninde sonunda AM5 alacaksın.

BİOS flashback desteği olan bir anakart alırsan işlemciyi takmadan BİOS'u güncelleyebilirsin, Youtube'ye bakabilirsin rehber olarak.

Son düzenleme:
Bence uygun fiyatlı olanı al ya da direkt AM5 ve ddr5 sistem topla

Ben hazır sistem aldım o yüzden güncelleme yaptılar mı bilmiyorum ancak bios güncellemesi çok basit bir iş.

Ufak bir araştırdım, BIOS güncelleyerek halledebilirsin.

Uğraşmak istemezsen b550 al ancak eninde sonunda AM5 alacaksın.

BİOS flashback desteği olan bir anakart alırsan işlemciyi takmadan BİOS'u güncelleyebilirsin, Youtube'ye bakabilirsin rehber olarak.
AM5 Alacak kadar bütçem yok maalesef.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı