5 Senelik işlemciye overclock yapılır mı?

Daha fazla  
Selam başlıkta da belirtiğim gibi sorum basit, 5 yıllık bir sistemde işlemciye overclock yapılır mı? Yapılırsa da herhangi bir zarar verir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci efsanelerden. İyi bir soğutma ile overclock kapasitesi yüksek.

Peki 2.4 ghz'den kaç ghz artırmak doğru olur. Birde soğutma dediğiniz hangi soğutmayı tercih etmeliyim bilmiyorum :)

3 ghz de günlük kullanan çok var. Şu doğru bu doğru diye bilgi veremem. İşlemci soğutucunuz, kasanızdaki ısı, oda sıcaklığı, anakart overclock kapasitesi, diğer bileşenlerinizin kalitesi vs. hepsi etki eder. Bu arada overclock tehlikeli bir iştir. Daha önce tecrübeniz yoksa iyice araştırmadan kalkışmanız doğru olmaz.

Yok zaten ben yapmıyorum bir tanıdığım var bu konularda ona güveniyorum. Peki 3 ghz çıkardık işlemci veya anakarta zarar gelir mi veya ömrü kısalır mı?

Normalin üstünde sıcaklıklarda çalıştırıldığı için kısalttığı söyleniyor.

Yapılır. En fazla 3.1 ghz'e kadar çıkartabilirsiniz. Ama işlemcinizi tam performansta kullanırken zaman zaman 105 dereceyi geçtiğini görürsünüz. Tabi ki ömrünü kısaltır ama zaten işlemcinin fazla yıprandığını sanmıyorum. Stok soğutucunuz var ise 2.8'e yükseltmeniz yeterli olur.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı