Abartıya kaçmadan küçük dokunuşlar yapılabilir
6 senedir zaten işlevini yerine getirmiştir üstüne onu çok zorlamanın alemi yok. 2.8, 3.0 gibi değerlere yükseltilebilir tabi donanımsal bakım ve soğutmanın çok kalitesiz olmaması kaydı ile.
Render için yükseltmek istiyorum ve render işlemi zamanında 2.4 ghz'in hepsi kullanılıyor ve gereğince render işlemide uzuyor. İşlemci hızını 2.8 ghz'e çıkarıp render işlemlerinde işlemci öncekinden daha fazla ısınacak bu durum da beni korkutuyor. Bu arada stok fan kullanıyorum.Yapılır. En fazla 3.1 ghz'e kadar çıkartabilirsiniz. Ama işlemcinizi tam performansta kullanırken zaman zaman 105 dereceyi geçtiğini görürsünüz. Tabi ki ömrünü kısaltır ama zaten işlemcinin fazla yıprandığını sanmıyorum. Stok soğutucunuz var ise 2.8'e yükseltmeniz yeterli olur.
Eğer şuanki sıcaklıklar aşırı değilse düşük ve orta dereceye yakınsa denilen şekilde ufak OC yapıp stabil olarak kullanabilirsin.Bu arada stok fan kullanıyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.