50.000-55.000 TL AMD & NVIDIA sistem önerisi

Bütçe
50000
Ben biraz ikinci elden yürüyüp kalite düşündüm ama sıfır olarak da elbette bir şeyler yapılabilir.

İşlemci 6500 TL

Dolap 'tan 200 liraya falan çıkma stok soğutucu al, sürekli %100 yük vermiyorsan 76 dereceyi geçeceğini hiç sanmıyorum, yada gerisi senin yaratıcılığına kalmış.

Sıvı Soğutucu: 3000TL (Dolap 'tan 200 liraya falan çıkma stok soğutucu al, sürekli %100 yük vermiyorsan 76 dereceyi geçeceğini hiç sanmıyorum, yada gerisi senin yaratıcılığına kalmış.)

GPU 20000 TL

Yada

Anakart: 4000 TL

yada

Bellek: 5500 TL (Bu konuda bende çok kararsız kaldım, çok bilgi kirliliği var, Patriot Viper 7200MHz düşünüyorum kendime. Ama uyum sorunu olabileceği için sana önermedim, belki bende almam.)

Kasa + PSU : 6300 TL

SSD: 2500 TL

yada ben bunu aldım ama biraz daha pahalı: Kingston KC3000 SKC3000D/2048G PCI-Express 4.0 2 TB M.2 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Bu kadar hıza gerek yok diyenler var, bugün yok belki ama yarın var.

Sistem şu haliyle 47-48 bin lira maliyete geliyor. İstersen anakartı MSI MAG B650 Tomahawk yap yada işlemciyi 7800X3D yap, düz 50 bin civarı olsun. Ama tüm parçalar için kampanya kovalamanı tavsiye ederim. Benzer bir sistemi şu anda ben toparlıyorum. Örneğin 7800 XT değil de ikinci elden 9500 liraya 6900 XT ayarladım, daha bir çok parçayı ikinci el ayarlayacağım eğer makul şekilde bulursam.

Mantık çerçevesinde onlar da değerlendirilebilir elbette, ama bana AMD AM4 'ten beri daha mantıklı geliyor, özellikle Ryzen 3XXX serilerinden sonra.
harika bir post tek tek inceleyeceğim. yıllardır intel kullandığım için parça ve bileşenlere aşinayım fakat amd tarafından çok uzak kaldım ne alınır ne ile kullanmak mantıklı bilemiyorum. öneriler için teşekkür ederim!

harika bir post tek tek inceleyeceğim. yıllardır intel kullandığım için parça ve bileşenlere aşinayım fakat amd tarafından çok uzak kaldım ne alınır ne ile kullanmak mantıklı bilemiyorum. öneriler için teşekkür ederim!
Rica ederim, bu listede anakart, işlemci ve bellekler konusunda çok kararlı değilim. Anakartların ikisi de iş yapar, bellekler de yapar ama daha iyisi var sanki, işlemci olarak 7800X3D öneriyorlar.

Benim AMD tercih etme sebeplerimin en başında ucuz olması var. Fiyatına göre çok daha güçlü sistem toplayabiliyorsunuz. İkinci olarak da sistemdeki bütün parçalar birbirleriyle tam entegre halde çalışıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı