50.000 TL ile 5 yıl geçirebilir misiniz?

• 4 kişiden oluşan bir çekirdek aile için geçerli olan açlık sınırı: 2067 TL
  • 4 kişiden oluşan bir çekirdek aile için geçerli olan yoksulluk sınırı: 6733 TL
TÜRK-İŞ Araştırmasının Nisan 2021 ayı sonucuna göre;

Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 2.767,15 TL,

Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 9.013,53 TL,

Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 3.336,10 TL oldu.

- See more at: Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu

Türk-iş araştırmasının nisan 2021 ayı sonucuna göre;

Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 2.767, 15 TL,

Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 9.013, 53 TL,

Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti' ise aylık 3.336, 10 TL oldu.

- See more at: Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu

Ben herhalde geçen yılın sonucunu vermişim kusura bakmayın. :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Elektrik faturası - 60₺
Doğalgaz (Evin küçük olduğunu ve yeni apartman olduğunu varsayıyorum) - 200₺
İnternet faturası - 100₺
Telefon faturası (Bimcell) - 25₺
Pazar alışverişi (Salatalık malzemeler, yemeklik sebzeler, patates-soğan gibi şeyler için) haftalık 35₺'den aylık - 140₺
Market alışverişi (Pirinç, makarna, salça, yağ v.s gibi temel ihtiyaç gıdaları) aylık- 300₺
Ekmek (Günde 2 Halk Ekmeğinden hesaplıyorum, hem daha sağlıklı hem daha ucuz) bizim burada tanesi 1.10₺, aylık - 66₺

Toplamda = 891 ₺ yapar.

Artık kalan 109 ₺ ile de 3-5 ufak tefek kaçamaklar yaparsınız (Abur cubur almak için).

Yani özetle, evet ben yaşayabilirim.

NOT: Eklemeyi unutmuşum. Doğalgaz yaz aylarında çok düşük geleceği için yazın bu fatura düşecektir. Yani ay sonu size kalan harçlığınız 300₺ civarlarını bulacaktır. Hadi gene iyisiniz. 😜😁

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı