50 bin TL bütçeyle R5 7500F RTX 5060 Ti sistem alınır mı?

• Konuyu başlatan bar4231
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 129

bar4231

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba ben bir toplama sistem oluşturdum. 50 bin TL bütçem var. Sistem şu şekilde:

RAM: Team T-Force Vulcan Black 16 GB 6000 MHz CL38 flBD516G6000hc38j01 DDR5 RAM | 8000 TL.
İşlemci soğutucu: Strong M.2-Pro 9cm Rainbow 2 bakır borulu 105W | 500 TL.
İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F altı çekirdek 3.7 GHz | 5900 TL.
Anakart: Gigabyte A620M h AMD AM5 DDR5 Micro ATX | anakart 3300 TL.
SSD: Lexar NM610PRO lNM610P001t-rnnng PCI-Express 3.0 1 TB M.2 SSD | 4800 TL.
Kasa: Vento CMT218 tempered glass USB 3.0 tempered glass mesh Rainbow ATX mid Tower kasa | 4100 TL.
PSU: FSP 650W 80Plus PSU (kasayla birlikte geliyor o yüzden tam olarak modelini bilmiyorum)
Ekran kartı: PNY RTX 5060 Ti OC vCG5060T16dfxpb1-o 128 bit GDDR7 16 GB ekran kartı | 22700 TL.
Toplam fiyat: 49300 TL.
Sorum: Bu sistem alınır mı?
Önerilere açığım. Şimdiden teşekkürler.

Alınmaz. İşlemci soğutucusu pek iyi bi tercih değil ve ucuz. 7500F zaten pek ısınan bir işlemci değil ama daha iyi soğutucu alınabilir. Anakart olarak B650 alınmalı; A serisi anakartlardan uzak durun. SSD’nin okuma-yazma hızı çok düşük ve Gen 3. Ekran kartı olarak 5060 Ti 16 GB yerine 9060 XT 16 GB alın; çok daha ucuz ve fiyat-performans açısından daha mantıklıdır.

alınmaz. işlemci soğutucusu pek iyi bir tercih değil ve ucuz. 7500F zaten pek ısınan bir işlemci değil ama daha iyi soğutucu alınabilir. Anakart olarak B650 alınmalı; a serisi anakartlardan uzak durun. SSD'nin okuma-yazma hızı çok düşük ve gen 3. ekran kartı olarak 5060 Ti 16 GB yerine 9060 XT 16 GB alın; çok daha ucuz ve fiyat-performans açısından daha mantıklıdır.

Hepsine katılarak bir şey daha eklemek istiyorum. Güç kaynağına dikkat etmek gerekiyor. O fiyata bir kasanın yanında bir de güç kaynağı geliyorsa ne kadar güvenilir bir parçadır az çok tahmin ediyoruzdur herhalde. Ben 5 ay önce kendim için internetten sistem toplarken en ucuz F/P kasa ve güç kaynağı olarak Aerocool P500C kasasını bulmuştum. O bile F/P ve ucuz olmasına rağmen 5 ay önce 6.5 bin civarındaydı.

Alınmaz. İşlemci soğutucusu pek iyi bi tercih değil ve ucuz. 7500F zaten pek ısınan bir işlemci değil ama daha iyi soğutucu alınabilir. Anakart olarak B650 alınmalı; A serisi anakartlardan uzak durun. SSD’nin okuma-yazma hızı çok düşük ve Gen 3. Ekran kartı olarak 5060 Ti 16 GB yerine 9060 XT 16 GB alın; çok daha ucuz ve fiyat-performans açısından daha mantıklıdır.
Teşekkürler sanırım şu anakartı diyorsunuz

Gigabyte B650M S2H AMD AM5 DDR5​

Birde şu kasayı gördüm
sizce hangisi daha iyi olur bu kasa 500tl daha fazla

Hepsine katılarak bir şey daha eklemek istiyorum. Güç kaynağına dikkat etmek gerekiyor. O fiyata bir kasanın yanında bir de güç kaynağı geliyorsa ne kadar güvenilir bir parçadır az çok tahmin ediyoruzdur herhalde.
Ayrı ayrı alınması daha mı iyi olur o zaman?

Hepsine katılarak bir şey daha eklemek istiyorum. Güç kaynağına dikkat etmek gerekiyor. O fiyata bir kasanın yanında bir de güç kaynağı geliyorsa ne kadar güvenilir bir parçadır az çok tahmin ediyoruzdur herhalde. Ben 5 ay önce kendim için internetten sistem toplarken en ucuz F/P kasa ve güç kaynağı olarak Aerocool P500C kasasını bulmuştum. O bile F/P ve ucuz olmasına rağmen 5 ay önce 6.5 bin civarındaydı.
Öneriniz var mı psu için?

PSU ve Kasa olarak bunları alabilirsiniz:

İkisi birleşince biraz pahalı oluyor sanırım. Toplam fiyata göre biraz daha ucuz alternatiflere bakılabilir.

PSU ve Kasa olarak bunları alabilirsiniz:

İkisi birleşince biraz pahalı oluyor sanırım. Toplam fiyata göre biraz daha ucuz alternatiflere bakılabilir.

Biraz daha uygun fiyatı 550w yeterli olur mu?

550 W yeterli olacaktır, ama benim tavsiyem 650 W yapmanızdır. 300 TL daha farkla bunu alabilirsiniz. Benim sistemimde de bu PSU’dan var; yüksek kaliteli bir şey olmasa da gayet yeterli.

550 W yeterli olacaktır, ama benim tavsiyem 650 W yapmanızdır. 300 TL daha farkla bunu alabilirsiniz. Benim sistemimde de bu PSU’dan var; yüksek kaliteli bir şey olmasa da gayet yeterli.

Bu sanırım aşağıdaki kasayla birlikte geliyor
Psu C seviye bence de yeterli duruyor.

Bu kasa ile gelen A650BNL sanırım; ben de şimdi fark ettim, aynı kasa bende de var 😄
BNL olan, sanırım BN’nin bir tık daha altı oluyor ama yine de yeterli olacaktır.
Yalnız kasadaki fanların RGB’si değişmiyor. Ben o açıdan, ilk aldığımda biraz pişmanlık yaşamıştım.
RGB hevesiniz varsa, önceden uyarmak istedim. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı