50 bin TL sistem toplama

Bütçe
50000

SynXen

Hectopat
Daha fazla  
Yakın zamanda Allah'ın izniyle bir toplama bilgisayar almayı düşünüyorum.
Sistem parçalarını topladım, ancak hangi parça birbirine teknik olarak gözükmese de sorun yaratır onu bilmiyorum, bu sebeple bu konuyu açtım.
Sistem ise şu şekilde:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7600X
  • Ekran Kartı: MSI GeForce RTX 3060 Ventus 2X OC 12 GB
  • Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi AMD B650 AM5 Soket DDR5
  • RAM: Kingston Fury Beast 32 GB (2x16 GB) DDR5 6000MHz
  • Kasa: MSI MAG Forge 112R Temperli Cam Mesh 4x120mm ATX
  • Soğutucu: Corsair H150 RGB 360mm İşlemci Sıvı Soğutucu
  • PSU: NZXT C750 750W 80+ Gold
  • Monitör: AOC 27" 0.5ms 240Hz FreeSync Premium FHD VA Curved
Bütçe 50.000TL (Monitör dahil, diğer ekipmanlar hariç)
Asıl konuyu açma sebebim ise kasa ve monitör.
Monitörün teknik özellikleri gayet iyi ancak kronik sorunları var mı bilmiyorum.
Kasa konusunda ise sadece kasanın ATX anakartlar ile uyumlu olduğunu biliyorum, ancak aklımda alacağım parçalar ile kasanın uyumu nasıl olur, küçük mü gelir, sıvı soğutucu sığar mı gibi birçok soru var, bu konuda yardımcı olur ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Edit: Ayrıca ekran kartı tarafında AMD marka bir ekran kartına geçebilirim, her parça için öneriye açığım.

Dosya Ekleri

• PC.jpg
    PC.jpg
    191,2 KB · Görüntüleme: 46
Çöp sistem topladığınız.
Anladım hocam, tam olarak nerede yanlış yapmışım?
Çok iyi sistem toplayan biri değilim.
Bu forumda daha neler göreceğiz acaba adam 3060 sistem toplamış 50K'ya :(
Hocam daha çok çoğu parçayı yüksek kalite ve bilindik markalardan almaya çalıştım,
3060'da kötü bir ekran kartı değil ama 50k için sizinde dediğiniz gibi uygun olmayabilir.

O sisteme o para verilmez, o para bu sisteme verilir
Hocam sisteme baktım ama hem sıvı soğutucu tercih ediyorum hemde depolama alanı biraz yetersiz.

Anladım hocam, tam olarak nerede yanlış yapmışım?
Çok iyi sistem toplayan biri değilim.

Bu sitelerden kendiniz toplamanız durumunda zararda olursunuz ayrıca 3060 gibi bir karta 9970TL gibi bir para vermek saçma olur onun harici monitör kötü ghosting problemi var depolama birimleri kötü.

Bu sitelerden kendiniz toplamanız durumunda zararda olursunuz ayrıca 3060 gibi bir karta 9970TL gibi bir para vermek saçma olur onun harici monitör kötü ghosting problemi var depolama birimleri kötü.
Anladım hocam, yinede hazır sistemler tam olarak isteğime uygun parçalar ile gelmiyor, özelleştirdiğimde ise fiyat yine çok yükseliyor.

Site için incehesap'ı seçmemin sebebide diğer sitelere göre daha ucuz ve indirimleri olabiliyor.

Onun dışında depolamanın neden kötü olduğunu çok anlayamadım gayet iyi markalardan ve teknik olarakta iyi özellikleri olan ürünler seçtim.

Edit: Ekran kartını özellikle 12 gb seçtim, bu sebeple fiyat normalin üstünde oldu. Aynı seviye veya daha üst seviyede ve uzun süreli kullanıma uygun bir ekran kartı önerebilirseniz sevinirim. AMD dahil

Anladım hocam, yine de hazır sistemler tam olarak isteğime uygun parçalar ile gelmiyor, özelleştirdiğimde ise fiyat yine çok yükseliyor.

Site için İncehesap'ı seçmemin sebebi de diğer sitelere göre daha ucuz ve indirimleri olabiliyor.

Onun dışında depolamanın neden kötü olduğunu çok anlayamadım gayet iyi markalardan ve teknik olarak da iyi özellikleri olan ürünler seçtim.

Böyle siteler genellikle partner çalışıyorlar hazır sistemleri uyguna geliyor. Seagate kronik sorunları var. SSD yerine M.2 SSD takılabilirdi.

Böyle siteler genellikle partner çalışıyorlar hazır sistemleri uyguna geliyor. Seagate kronik sorunları var. SSD yerine M.2 SSD takılabilirdi.
Anladım hocam, o zaman HDD konusunda WD tercih edeceğim.
Ve SSD zaten M.2 bir SSD hocam

1695411818353.png

Resimdeki 1.SSD (Üstteki) konuda gösterdiğim SSD,
Yeni gördüğüm için alttakine geçeceğim, 1000GB farkı 1024GB bazen Windows sebebi ile kafa karıştırıcı olabiliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı