50 kişilik Minecraft sunucusu için hosting önerisi

Daha fazla  
50 kişilik, modlu ve eklenti içeren bir sunucu kurmayı düşünüyoruz. Sunucuda çoğunlukla 40-50 kişi arasında olacağız. Buna uygun bir hosting önerebilir misiniz? Açıkçası Ryzen işlemcili sunuculara da para dökmek istemiyorum. Keyubu üzerinden baktığımda Xeon işlemcili sunucular gördüm. Yeterli gelir mi?

Xeon işlemci ile 50 kişilik Minecraft sunucusu açamazsınız, illaki o parayı dökeceksiniz maalesef. Exoras tavsiye ederim.

Peki Ryzen işlemcili seçeneklerden kaç GB RAM gerekir? Madem para dökülecek hatasız bir sunucu olsun. Mesela 16 GB yeterli midir?

Nasıl bir sunucu olacağına bağlı. Sadece 50 kişi olacaksa ve çok geçmeyecekse 16 GB gayet yeterli. Ayrıca kurduğunuz eklenti ve maplere göre farklılık gösterebilir. İşlemci olarak Ryzen9 5950X tavsiye ederim.

Kuracağınız mod sayısı ne kadar?

Nasıl bir sunucu olacağına bağlı. Sadece 50 kişi olacaksa ve çok geçmeyecekse 16 GB gayet yeterli. Ayrıca kurduğunuz eklenti ve maplere göre farklılık gösterebilir.

Çok ağır bir sunucu olmayacak. Hafif düzeyde mod ve plugin içerecek. 16 GB için yeterli diyorsanız, bütçeye yazıyorum hemen. Keyubu fiyatları da kazıkmış bu arada. Umarım Exoras kaliteli bir yerdir de bu lafımı yedirmez. :)

Çok ağır bir sunucu olmayacak. Hafif düzeyde mod ve plugin içerecek. 16 GB için yeterli diyorsanız, bütçeye yazıyorum hemen. Keyubu fiyatları da kazıkmış bu arada. Umarım exoras kaliteli bir yerdir de bu lafımı yedirmez. :)

Dediğiniz gibi hafif düzey ise 16 GB gayet yetecektir. CPU zaten Ryzen9 5950X olacak. Exoras'ı 3 yıldır kullanıyorum ve çok memnunum. Desteğide çok hızlı bir firmadır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı