50 Mbps Download Ev için Yeterli mi?

Makaleler
8
Daha fazla  
Önümüzdeki ay taahhütümüz sona eriyor. Tekrar KabloNet üzerinden internet alacağız fakat iki tarife arasında kararsız kaldık.
Günümüz ev kullanımı için 50Mbps yeterli mi? İki yıl taahhütle alacağımız için 1-2 yıl sonra 50Mbps hız yetersiz kalır mı? Fiyat olarak ne kadar az, o kadar iyi. 10TL fazladan verip iki katı hızı almalı mıyız?

Tarifeler;
Mevcut Müşterilere Özel 50 Mbps 66TL
Mevcut Müşterilere Özel 100 Mbps 76TL

Son düzenleyen: Moderatör:
TÜRKNET 20 Download 13 Upload kullanıyorum. Ev kullanımı için ideal bir değer. Ancak çok fazla Download işiniz olacaksa (Steam'den oyun indirme vs. gibisinden) 76 TL verip 100 Mbps almak en mantıklısı olacaktır.

Ben 24mbps kullanıyorum bu bile çok yeterli fakat arada 10TL fark var sadece. Yani indirme hızından sürekli yararlanacaksanız 100 megabit daha mantıklı fakat gereksiz israfa da gerek yok 10TL 10TL dir.
O yüzden 50megabit daha mantıklı bence. Saniyede 8MB indiriyor.

Kesinlikle 100 MBPS :)

Geçmişe bakacak olursak yeter dediğimiz o kadar düşük hızlar var ki. Ancak yüksek hızı kullandığınız zaman muhtemelen düşük hıza inmek sizi mutlu etmeyecektir diye düşünüyorum. Yani misal, kötü veya ortalama bir kulaklık kullanıyor iken, daha iyisini kullanmadıysak o bize o kadar da kötü gelmiyor. Oysa iyi bir kulaklık denediğimiz zaman artık eski kulaklığımız eskisi kadar bize güzel gelmeyecektir :) Belki birebir eşdeğer bir örnek olmadı ama işte olduğu kadar :)

Hele de evde birkaç kişi kullanıyor ise daha da ihtiyaç olacaktır. Hatta 4K TV sistemimiz de olabilir.

Misal hız belli olmasın diyelim veya herkese soralım 10 TL için 2 kat İnternet hızını ister misiniz diye? Cevap yüzde 90'ın üzerinde evet olacağını düşünüyorum. Gerçi bunun sebebi çoğu kişinin 50 MBIT'leri görmediğinden dolayı da olacaktır muhakkak :)

Aslında download dışında upload ve ping sürelerinin önemi daha da artmaya başladı.

Son düzenleme:
Şuan ben de o paketi kullanıyorum. Kesinlikle 100 Mbit olanı al.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı