50 Mbps İnternet ile 4K Video İzleyememe

Sinancetin96

Megapat
Daha fazla  
Netspeed 50 Mbps Fiber tarifesi kullanıyorum, hız değerleri 45-50 arası değişiyor. Ping değerlerinde de bir sıkıntı yok. Youtube' de 4K video açtığım zaman 3-5 saniye aralıkla video takılıyor. Bildiğim kadarıyla 4K video izleyebilmek için 25 Mbps İnternet hızı yeterli. Bilgisayar kaynaklı mı acaba diye düşünüyorum, ancak aynı sistem özellikleri birebir arkadaşımda da var. Kendisi Türk Telekom 50 Mbps VDSL paket kullanıyor. Hiç takılmadan takır takır 4K video izleyebiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun şu ki; problem sadece youtube kaynaklı. Herhangi bir dosya indirdiğimde İnmesi gereken hızda iniyor. Cevaplarınız için teşekkür ederim bu arada.
Rica ederim. Ben de TTNet kullanıyorum. Mesela şu an test ettim ve hiç bir sorun olmadı. 4320p olmasına rağmen.
...
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Durum tamamen Netspeed ile alakalı. Ben de 8-9 aydır Netspeed abonesiyim bazı sitelerde senin verdiğin gibi örnek ''Youtube'' kısıtlama var bunu bariz hissedebiliyorum sanırım çözümü yok. ISS değiştirmeyi düşünüyorum.

Hocam her videoda aynı olmuyor bide bitrate ne görede farklılık gösterebiliyor youtubeda meraklısına istatistik diye bir yer var ordan baktım. Peru 8k diye bir görüntü mevcut onu 4k ya aldım mesela değer 65mb örneğin:
Teknoloji geliştikce video bitrateleri oldukça arttı bunuda göz önünde bulundurun isterseniz. Bende netspeed 75mb paketini kullanıyorum bu zamana kadar 8k da bile sıkıntı çekmedim tabiki bu fantaziye giriyor biraz

Netspeed 50MBPS Fiber durum şuan bu şekilde

Netspeed ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Ben de Netspeed 75Mbps'e kadar paketi kullanıyorum. Birkaç farklı 8K video ile deneme yaptım hiçbir sıkıntı yok. Günlük kullanımda otomatik 1440P şeklinde açılıyor videolar.

4k Monitörün var mı merak ettim eğer yoksa zaten istesende videoyu 4k izleyemezsin kafanı çok takma bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…