Netspeed 50 Mbps Fiber tarifesi kullanıyorum, hız değerleri 45-50 arası değişiyor. Ping değerlerinde de bir sıkıntı yok. Youtube' de 4K video açtığım zaman 3-5 saniye aralıkla video takılıyor. Bildiğim kadarıyla 4K video izleyebilmek için 25 Mbps İnternet hızı yeterli. Bilgisayar kaynaklı mı acaba diye düşünüyorum, ancak aynı sistem özellikleri birebir arkadaşımda da var. Kendisi Türk Telekom 50 Mbps VDSL paket kullanıyor. Hiç takılmadan takır takır 4K video izleyebiliyor.
4K Bir Monitörüm yok lakin, bundan önce kullandığım İnternet Süperonline 25MBPS tarife idi. Yinede izleyebiliyordum. Hız 2 katına çıktı, youtube tersine döndü. İster istemez canımı sıkıyor. Video açık iken değerler bu şekilde, 3-5 saniye aralıklar la takılıyor video. Flash player güncel.
Video açık iken kullanımlar.
4k monitörün yoksa sen 4k izlediğini sanıyorsun sadece o yüzden takma monitörün çözünürlüğü neyse o kalitede izle 1080p bir monitör ile 2k yada 4k video izleyemezsin boşuna internetini kasmanın manası yok.
4k monitörün yoksa sen 4k izlediğini sanıyorsun sadece o yüzden takma monitörün çözünürlüğü neyse o kalitede izle 1080p bir monitör ile 2k yada 4k video izleyemezsin boşuna internetini kasmanın manası yok.
4K Bir Monitörüm yok lakin, bundan önce kullandığım İnternet Süperonline 25MBPS tarife idi. Yinede izleyebiliyordum. Hız 2 katına çıktı, youtube tersine döndü. İster istemez canımı sıkıyor. Video açık iken değerler bu şekilde, 3-5 saniye aralıklar la takılıyor video. Flash player güncel.Eki Görüntüle 396341 Eki Görüntüle 396346
Video açık iken kullanımlar.
Alt yapınızdada ufak bir sıkıntı yüzünden olabilir sorunsuz bir veri akışı sağlanmıyo olabilir. Çünkü daha önce başıma geldi eskilerde 8mb le rahat rahat internet kullanırken 16mb le sıkıntılar çektiğimi hatırlıyorum.
4K videoda takılmaların olması, işlemci yetersizliği ile alakalı olabiliyor ki, 4K video FX 6300'ü %100 kapasiteye zorlar
4K video açık iken msı afterburner ile işlemci kullanım değerine bakın.
4K videoda takılmaların olması, işlemci yetersizliği ile alakalı olabiliyor ki, 4K video FX 6300'ü %100 kapasiteye zorlar
4K video açık iken msı afterburner ile işlemci kullanım değerine bakın.
%75 Civarlarında seyrediyor CPU kullanımı. Aynı işlemci ile başka sistemde sorunsuz izlenebiliyor. Birtanesi stok 3.5GHZ, ben O.C 4.5GHZ ile kullanıyorum. Mesele Monitörün destekleyip desteklememesi değil. Yani 4K görüntüyü algılayıp algılamama değil. Bir problem olduğunu düşündüğüm için sizlere danışmak istedim.
Dediğim gibi İşlemci ve Ekran kartında problem yoksa tekrar format atarak temiz bir kurulumla denemen gerek. Eğer bunu yeni yaptım ve bileşenlerde problem yok diyorsan da Netspeed ya da Modem sorunu olabilir.
O kadar arkadaş yazmış diskinizi neden belirtmediniz belki de okuma-yazma hızında takılıyorsunuz kullandığınız diskte arkadaşınızın sistemindeki ile aynı mı?
Düzenleme: Attığınız ekran görüntüsüne bakarsanız kopmalar yaşanıyor(Network Activity) sanırım bu da video da donmaları(buffering) oluşturuyor. Sorununuz sistem kaynaklı değil de ağ kaynaklı olabilir.