50 Mbps İnternet ile 4K Video İzleyememe

Sinancetin96

Megapat
Katılım
23 Haziran 2015
Mesajlar
136
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Netspeed 50 Mbps Fiber tarifesi kullanıyorum, hız değerleri 45-50 arası değişiyor. Ping değerlerinde de bir sıkıntı yok. Youtube' de 4K video açtığım zaman 3-5 saniye aralıkla video takılıyor. Bildiğim kadarıyla 4K video izleyebilmek için 25 Mbps İnternet hızı yeterli. Bilgisayar kaynaklı mı acaba diye düşünüyorum, ancak aynı sistem özellikleri birebir arkadaşımda da var. Kendisi Türk Telekom 50 Mbps VDSL paket kullanıyor. Hiç takılmadan takır takır 4K video izleyebiliyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
4K Bir Monitörüm yok lakin, bundan önce kullandığım İnternet Süperonline 25MBPS tarife idi. Yinede izleyebiliyordum. Hız 2 katına çıktı, youtube tersine döndü. İster istemez canımı sıkıyor. Video açık iken değerler bu şekilde, 3-5 saniye aralıklar la takılıyor video. Flash player güncel.

Video açık iken kullanımlar.
 
Son düzenleme:
Ben 35 Mbps internet ile 4K video rahatça izleyebiliyorum.Ekran kartınızda veya sürücüsünde bir problem olabilir.
 
Alt yapınızdada ufak bir sıkıntı yüzünden olabilir sorunsuz bir veri akışı sağlanmıyo olabilir. Çünkü daha önce başıma geldi eskilerde 8mb le rahat rahat internet kullanırken 16mb le sıkıntılar çektiğimi hatırlıyorum.
 
Youtube üerinden 2160p video izleyebilmek için 4K monitöre gerek yok. Bendeki monitör bu ve çok rahat izleyebiliyorum 2160p video Youtube'ta.
...
 
4K videoda takılmaların olması, işlemci yetersizliği ile alakalı olabiliyor ki, 4K video FX 6300'ü %100 kapasiteye zorlar
4K video açık iken msı afterburner ile işlemci kullanım değerine bakın.
 
4K videoda takılmaların olması, işlemci yetersizliği ile alakalı olabiliyor ki, 4K video FX 6300'ü %100 kapasiteye zorlar
4K video açık iken msı afterburner ile işlemci kullanım değerine bakın.
%75 Civarlarında seyrediyor CPU kullanımı. Aynı işlemci ile başka sistemde sorunsuz izlenebiliyor. Birtanesi stok 3.5GHZ, ben O.C 4.5GHZ ile kullanıyorum. Mesele Monitörün destekleyip desteklememesi değil. Yani 4K görüntüyü algılayıp algılamama değil. Bir problem olduğunu düşündüğüm için sizlere danışmak istedim.
 
O kadar arkadaş yazmış diskinizi neden belirtmediniz belki de okuma-yazma hızında takılıyorsunuz kullandığınız diskte arkadaşınızın sistemindeki ile aynı mı?

Düzenleme: Attığınız ekran görüntüsüne bakarsanız kopmalar yaşanıyor(Network Activity) sanırım bu da video da donmaları(buffering) oluşturuyor. Sorununuz sistem kaynaklı değil de ağ kaynaklı olabilir.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…