Çözüldü 50 Mbps internette 2.4 GHz ağ daha yavaş

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

fitiq

Hectopat
Daha fazla  
Selam yeni bir modem aldım. Kurulumunu yaptım internetim 50 Mbps destekliyor. 2.4 GHz banda bağlanıyorum ve modemin 1 metre uzağında 30 Mbps hızı geçmiyor. 5 GHz de 48 alıyorum sıkıntı yok; bildiğim kadarıyla 2.4 GHz 600 Mbps hızı destekliyor ama modemin yanı başında olmama rağmen neden böyle oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Normal.

O 300 Mbps hız, bütün cihazların kullanabileceği toplam hız miktarı, yani tek bir cihaza 300 Mbps değil.
2.4 GHz Wi-Fi, bulunduğunuz ortamdaki sinyal gürültüsüne göre 25-75 Mbps arasında takılıyor.
Selam dostum az önceki arkadaşlar problemin aynı internete büyük ihtimalle kablosuz bağlanıyorsun bu yüzden yarı yarıya düşüş olacaktır bu normaldir endişelenme lütfen kablolu şekilde bağlandığında hızın sana söylenen gibi olur merak etme.

5 GHz bağlandığımda hızım bana söylenilen gibi fakat 2.4 GHz'ye geçtiğimde modemin yanında olmama rağmen neden bu kadar düştüğünü merak ettim oysaki 2.4 GHz 300 Mbps destekliyor.

5 GHz bağlandığımda hızım bana söylenilen gibi fakat 2.4 GHz'ye geçtiğimde modemin yanında olmama rağmen neden bu kadar düştüğünü merak ettim oysaki 2.4 GHz 300 Mbps destekliyor.

Merhaba tekrardan çoklayıcı var büyük ihtimalle evinizde internet sağlayıcısında olabilir her zaman en yüksek çeken çoklayıcı 5 GHz olur 2.4 GHz eskisi gibi pek işe yaramıyor o yüzden fazla verim alamazsınız 5 GHz sorun yoksa 2.4 GHz internet sağlayıcısı ya da sizin yüzünüzden değil artık kullanan olmadığı içim.

Normal.

O 300 Mbps hız, bütün cihazların kullanabileceği toplam hız miktarı, yani tek bir cihaza 300 Mbps değil.
2.4 GHz Wi-Fi, bulunduğunuz ortamdaki sinyal gürültüsüne göre 25-75 Mbps arasında takılıyor.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı