50 Mbps internette 35 Mbps alınabiliyor

qkami

Hectopat
Daha fazla  
İnternet hızım 3-4 aydır 50Mbps yerine 35Mbps çok nadir 50'ye çıkıyor. 1-2 saat duruyor o kadar. 1 saat önce çıkmıştı tekrar şu an 38Mbps. Nasıl çözebilirim?
Türk Telekom kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• Web yakalama_10-6-2022_2221_192.168.1.1.jpeg
    Web yakalama_10-6-2022_2221_192.168.1.1.jpeg
    51,2 KB · Görüntüleme: 222
Son düzenleyen: Moderatör:
İnternet hızım 3-4 aydır 50Mbps yerine 35Mbps çok nadir 50'ye çıkıyor. 1-2 saat duruyor o kadar. 1 saat önce çıkmıştı tekrar şu an 38Mbps. Nasıl çözebilirim?

Çok bir bilgim yok ama Türk Telekom'dan memnun çok az kişi var bence değiştir TurkNet kullanıyorum gayet stabil hızlar var. Oturduğun bölgeyi Türk Telekom satın aldıysa yine de TurkNet'ten hizmet alabilirsin.

Müdürlüğe gidip hızını sabitlemek istediğini söyle, internet hızını paket kadar alamazsan yeni çıkan kanuna göre iptal ettireceğini söyle. Yayımlanan düzenlemelere göre aboneye sunulan internet hızının hizmet sağlayıcısı tarafından sunulamadığı durumlarda kullanıcılar, herhangi bir ceza veya cayma bedeli ödemeden aboneliğini sonlandırabilecek. Kısacası taahhüde aykırı internet hızı alan aboneler cezasız bir şekilde aboneliğini fesih edebilecek.

Türk Telekom aboneliginden çık bence. Neti verimli kullanmanı sağlamıyorlar. Sürekli hızda, indirmede, yüklemede, her alanda sorun oluyor bunun yanı sıra sebep yokken neti kesiyorlar. Arayınca da açmıyorlar.

SNR Margin değerlerin aşırı derecede düşük. Altyapında bir problem var. Bu interneti 50 Mbps alsan bile internetinde sürekli kopmalar olur. TürkTelekom ekiplerinden altyapındaki arıza için kontrol etmelerini iste. Bina içi kablolamada ya da telekom kutusundan mı kaynaklı tespit edilsin.
Bu altyapıda TürkNet'te kullansan bir şey farketmez, ancak fiber altyapı da varsa ona geçersen internetin stabil olabilir.

SNR margin değerlerin aşırı derecede düşük. Altyapında bir problem var. Bu interneti 50 Mbps alsan bile internetinde sürekli kopmalar olur. Türk Telekom ekiplerinden altyapındaki arıza için kontrol etmelerini iste. Bina içi kablolamada ya da Telekom kutusundan mı kaynaklı tespit edilsin.
Bu altyapıda TurkNet'te kullansan bir şey fark etmez, ancak fiber altyapı da varsa ona geçersen internetin stabil olabilir.

DSL kablosu mu ismi bilmiyorum ama ucundaki altın pinler priz gibi olan yuvasının içinde kalmış ondan olabilir mi sorun?
SNR margin değerlerin aşırı derecede düşük. Altyapında bir problem var. Bu interneti 50 Mbps alsan bile internetinde sürekli kopmalar olur. Türk Telekom ekiplerinden altyapındaki arıza için kontrol etmelerini iste. Bina içi kablolamada ya da Telekom kutusundan mı kaynaklı tespit edilsin.
Bu altyapıda TurkNet'te kullansan bir şey fark etmez, ancak fiber altyapı da varsa ona geçersen internetin stabil olabilir.

İnternetim hiç kopmuyor.

Müdürlüğe gidip hızını sabitlemek istediğini söyle, internet hızını paket kadar alamazsan yeni çıkan kanuna göre iptal ettireceğini söyle. Yayımlanan düzenlemelere göre aboneye sunulan internet hızının hizmet sağlayıcısı tarafından sunulamadığı durumlarda kullanıcılar, herhangi bir ceza veya cayma bedeli ödemeden aboneliğini sonlandırabilecek. Kısacası taahhüde aykırı internet hızı alan aboneler cezasız bir şekilde aboneliğini fesih edebilecek.

Aboneliği fesedersem yenisi çok daha pahalı.
Hattın şu an 50Mbps kaldırmıyor. Bina kabloları değişirse belki düzelebilir. Şu an DSLAM SNR değerini 8 altına indirmemeye çalışıyor.

Altyapım 71 Mbps gözüküyor.

Hocam aynı sorunu bende yaşadım. 100MBPS internet bağlattım, binamın girişinde fiber kutusu var ancak iç tesisat dolayısıyla kopma ve istediğim hızı alamama sorunu yaşadım. İç tesisatınız sıkıntılı büyük ihtimal. İSS ile alakalı bir durum değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı