50 TL'ye i3-2310M notebook yükseltme

Makaleler
4
Yer
Gelsenkirchen/Deutschland
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 3 1200AF 4.0GHz
Asrock B450M-HDV R4.0
16GB 3200MHZ
RX570 4GB SAPPHİRE PULSE
GİGABYTE 120GB SATA3
SAMSUNG 256GB M.2
HİTACHİ 580GB HDD
500W 80+
Meslek
Öğrenci
Sistem özelliklerim:

i3-2310M
4 GB DDR 3 1333MHz Dual Channel 2x2 RAM.
HD 3000.
Windows 8.1.
120 GB SSD
320 GB HDD.

HDD takmak için aparat almayı düşünüyorum çünkü 120 GB SSD yetmeyebilir. Ama kararsızım, bütçe 50 TL.
Şöyle düşündüm:
29 TL Alfais Al-4717 12.7 mm SATA HDD Harddisk Caddy Kızak Kutu Laptop SSD Notebook Ikinci HDD Takma: Amazon.com.tr.

18 TL.
Üstüne 5 TL falan koyup iyi kötü bir macun almayı da planlıyorum. Sizce mantıklı olur mu?

Sistem özelliklerim:

i3-2310M
4 GB DDR 3 1333MHz Dual Channel 2x2 RAM.
HD 3000.
Windows 8.1.
120 GB SSD
320 GB HDD.

HDD takmak için aparat almayı düşünüyorum çünkü 120 GB SSD yetmeyebilir. Ama kararsızım, bütçe 50 TL.
Şöyle düşündüm:
29 TL Alfais Al-4717 12.7 mm SATA HDD Harddisk Caddy Kızak Kutu Laptop SSD Notebook Ikinci HDD Takma: Amazon.com.tr.

18 TL.
Üstüne 5 TL falan koyup iyi kötü bir macun almayı da planlıyorum. Sizce mantıklı olur mu?
Değerli dostum, ısınma problemin var ise ve macunun gerçekten eskimiş durumda ise, (eminsen bundan) tüm paranı macuna harcayıp kaliteli bir macun al. Açmışken fanlarını da temizlersin, performans düşüşünü engellemiş olursun.

Laptopunuzu görmemiz lazım uyduğunu bilmemiz gerek.

Hocam laptop Grundig GNB 1565 B1 i3 model ayrıca İstanbul'a dönünce kontrol edip ebatlarda uygun olarak alacağım.
Değerli dostum, ısınma problemin var ise ve macunun gerçekten eskimiş durumda ise, (eminsen bundan) tüm paranı macuna harcayıp kaliteli bir macun al. Açmışken fanlarını da temizlersin, performans düşüşünü engellemiş olursun.

Hocam ısınma derken yükte 75 dereceyi geçmiyor ama maksimum da 85 derece destekliyor. Kaliteli macun alsam da bakır boru pek kaliteli değil eski usul borulardan.

Hocam laptop Grundig GNB 1565 B1 i3 model ayrıca İstanbul'a dönünce kontrol edip ebatlarda uygun olarak alacağım.

Hocam ısınma derken yükte 75 dereceyi geçmiyor ama maksimum da 85 derece destekliyor. Kaliteli macun alsam da bakır boru pek kaliteli değil eski usul borulardan.
Tam olarak yaşadığın problem ısıdan dolayı frekans düşmesi mi? Sorununu anlayamadığım için cevabım detaysız kaldı. Linkini bıraktığın fanın sıcaklıklara çok yüksek etkisi olacağını sanmıyorum.

Tam olarak yaşadığın problem ısıdan dolayı frekans düşmesi mi? Sorununu anlayamadığım için cevabım detaysız kaldı. Linkini bıraktığın fanın sıcaklıklara çok yüksek etkisi olacağını sanmıyorum.

Hocam ısınmadan dolayı drop yiyorum. Sadece FPS değerini görebiliyorum. Frekans falan bilmiyorum. Ama öyle diyorsanız kaliteli macun alayım.

Hocam ısınmadan dolayı drop yiyorum. Sadece FPS değerini görebiliyorum. Frekans falan bilmiyorum. Ama öyle diyorsanız kaliteli macun alayım.
O fan sizi ısınma probleminden kurtarmayacaktır. Yaklaşık 5-6 sene önce, bilgisayarım ısınıp ısınıp CS 1.6'da bile kapanırken, (eski bir laptop kullanıyordum) tam fan kısmına masa üstü mini vantilatör koyarak kapanmasının önüne geçiyordum. Çok verimli bir iş değil. O fan da aynı şekilde, çok verimli olmayacaktır. Bana göre kaliteli bir macun almak ve fanları, varsa bakır boru üzerindeki ve fan çıkışındaki toz kütlelerini temizlemek daha iyi bir sonuç verir.

O fan sizi ısınma probleminden kurtarmayacaktır. Yaklaşık 5-6 sene önce, bilgisayarım ısınıp ısınıp CS 1.6'da bile kapanırken, (eski bir laptop kullanıyordum) tam fan kısmına masaüstü mini vantilatör koyarak kapanmasının önüne geçiyordum. Çok verimli bir iş değil. O fan da aynı şekilde, çok verimli olmayacaktır. Bana göre kaliteli bir macun almak ve fanları, varsa bakır boru üzerindeki ve fan çıkışındaki toz kütlelerini temizlemek daha iyi bir sonuç verir.

Hocam 20 TL'ye önereceğiniz tek kullanımlık macun öneriniz var mı? Sadece işlemciye kullanacağım ekran kartı devre dışı.

75 derece de drop yemezsiniz. Drop yemenizin sebebi başka bir şey olmalı.

Hocam darboğaz desem olamaz çünkü integre ekran kartı ile oynuyorum. FPS 60'dan bir anda 8 9'a düşüyor sonra 60 oluyor tekrardan. Anlamdım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı