500-700 TL arası fare önerisi

Bütçe
500 - 800 TL
Oyun için kullanacağım makul 500 TL, zorunlu 700 TL, taş çatlasa 800TL fare var mı? Kullandığım fare ömrünü tamamlamak üzere. LoL oynarken ve bazen sitelere bakarken ara sıra atlama yapıyor, çok sinir bozucu. Önerilerinizi bekliyorum.

Oyun performansını düşürmeyecekse, donma, atlama yapmayacaksa kablosuz bunlar olur diyorsanız kablolu önerebilirsiniz.

SteelSeries önerilmiş ama ben yüzey materyalini ve yazılımını sevmiyorum açıkçası. Bazı farelerinde de LOD sorunu mevcut.

Birkaç ay öncesi forumdan tavsiyeler üzerine aldığım HyperX PulseFire Haste modelini önerebilirim. Oldukça memnunum. İçerisindeki sensör bulunduğu fiyata göre çok iyi, kablolu fakat aşırı hafif ve terleme yapmyor. İçerisinde tutuş için kauçuk eklentiler ve yedek skatezler bulunuyor. Fiyatı şu an 980TL Bandında fakat indirimle 700 civarına yakalayabilirsiniz muhtemelen. Bir de belirttiğiniz fiyat sınıfında sağlam oyun performansı yaşatacak bir kablosuz mouse bulmak biraz zor. Şahsen ben Mouse'umun hemen karşısına denk gelen masa lambasını bungee niyetine kullanıyorum, mouse da hafif olunca kablonun varlığını hiç hissettirmiyor.

Tabii herkesin mouse deneyimi farklı hocam. Mouse önerisi ile ilgili konu açarken tutuş şeklinizi(Claw, palm ya da fingertip) Ve el uzunluğunuzu(Bileğinizdeki avuç içinizin başladığı yerdeki çizgiden orta parmağınıza kadar olan uzunluk) belirtirseniz daha rahat yardımcı olabiliriz. Misal fareyi palm yani avuç içi tutarak kullanıyorsanız önerdiğim mouse size pek rahat gelmeyecektir. Ergo mouselara (Razer DeathAdder gibi, açılı mouse'lar) bakmanız daha iyi olur.
 
Vallahi kanka ben o kadar anlamam bu işlerden açıkçası Aerox'da kullandım kullandım Logitech Pro X kullandım ama bilmiyorum yani benim davarlığımdan mı elimin ayarından mı ben kullanırken elbette arada konfor ve kullanım farkı var ama fiyatını hak ediyor mu onu tartamıyorum o yüzden kendim olarak düşünüp de ucuz bir mouse önerdim. Arkadaşın bütçesi zaten düşük bu fiyatlarda aham şahım performans farkları olmaz bence olsa da hissetmezsin en azından ben hissetmiyorum.

Logitech G203 o kadar kötü bir fare ki hissederseim hocam.

Benzer özelliklerde G300s kullandım. Öncesinde Prime kullanıyordum G300s geçince dedim ben o sese de razıyım. Fareyi hızlı döndürmüyordum asla çünkü dönmüyordu :D. Fareyi hafif hızlı hareket ettirmeye başlayınca kafayı yiyordu sensör.
Ardından model D- Wireless geçtim dünya varmış dedim.

Hocam ne kadarlık bir fark? Yani Delux M800 fiyatını hak eder mi yoksa başka modellere mi yönelmek lazım? Hocam bu arada connect Game güvenilir site midir, diğer yerlere göre en ucuzu burada bulunuyor. Delux M800-RGB-58g-Ultra Hafif Gaming Mouse-PAW3389 16000DPI-Siyah

Rakipleri 10ms ve altındayken kendisi 20ms civarlarındaydı diye hatırlıyorum.
 
Yeni aldım sayılır. Xbox gamepad için pil ve şarj aleti almıştım o yüzden bataryasız olması benim için bir sorun olmadı. Tek eksiği malzeme kalitesidir benim için ancak öyle çok da kötü değil. Pil ömrü bir hayli uzun görünüyor, üstüne ben de DPI tuşlarına farklı modları atadım, oyun dışında düşük tarama hızında kullanıyorum, büyük ihtimalle 1 aya yakın dayanacaktır. Sensör ve mekanik tuşlar da güncel teknolojilerde. Scroll'u aşamalı dönüyor, bu benim için aslında bir eksi ancak rekabetçi oyuncular için artı sanırım. Aa ve AAA piller tercihe göre takılabiliyor, ağırlığa önem veriyorsan, aa takıp 85 gram olarak kullanabilirsin, V2 Pro'dan daha hafife geliyor. Bir de RGB'si yok ki benim en sevdiğim özelliği, ama çoğu kullanıcı için sorun olabilir. Kısaca, ucuz olmasının nedenleri RGB olmaması, pilli olması ve malzemesinin üst modellere göre biraz daha ucuz olması. Bunlar dışında bir hayli iyi.


Buradan karşılaştırmalara bakabilirsin.

Düşük tarama hızı ne oluyor hocam.
 
Düşük tarama hızı ne oluyor hocam.

Polling rate, yani fareyi hareket ettirdiğindeki akıcılığı ve tepki süresi. 1000, 500 ve 125 tarama hızlarını seçebiliyorsun. Haliyle yüksek tarama hızı daha çok şarj yiyor. Oyun için yüksek, masaüstü uygulamaları için düşük değerleri kullanıyorum.
 
Logitech G203 o kadar kötü bir fare ki hissederseim hocam.

Benzer özelliklerde G300s kullandım. Öncesinde Prime kullanıyordum G300s geçince dedim ben o sese de razıyım. Fareyi hızlı döndürmüyordum asla çünkü dönmüyordu :D. Fareyi hafif hızlı hareket ettirmeye başlayınca kafayı yiyordu sensör.
Ardından model D- Wireless geçtim dünya varmış dedim.

Rakipleri 10ms ve altındayken kendisi 20ms civarlarındaydı diye hatırlıyorum.

Peki hocam senin bu fiyat bandında önerebileceğin kablosuz bir mouse var mı?
 
Şarj edilebilir piller vardı nerede bilmiyorum muhtemelen kaybolmuştur sonuç olarak şu an yok demek daha doğru şarj aleti yok.

Öneri sunan herkese teşekkür ederim.

Hocam Razer DA V2 Pro İncehesap'ta 1100 TL'ye düşüyor ben aldım bu cuma eğer bir sonraki hafta düşerse bir bakın derim.
 

Geri
Yukarı