500 TL bilgisayar toplama

Dostum yeni gördüm 500 TL'ye düşük seviye bir giriş seviyesi toplayabilirsin 40 TL'den başlayan fiyatlara 775 pin anakart alabilirsin.
Sistem kötü ama kassada oynarsın bütçeme göre iyi 540 TL falan civarı oluyor.

E5600 işlemci
GTS 250 512MB
3GB RAM DDR2
250 HDD

Yazdığın oyunları düşük ayarlarda 40 FPS'den oynatıyor. Hazır satılan ikinci el cihazlara yönelin.

Evet zaten 500 TL'ye DDR4 sistem toplayacaktı.
Sadece öneri verdim, bu saldırgan tavrınızı da çözemedim zira 500 TL değil 1000 TL demiş arkadaş konunun devamında sanırım okumadınız. DDR3 sistem çok rahat toplanabilir. DDR2 ile yaşanabilecek aklıma gelen sadece birkaç sorunu yazacak olursam:

1. RAM'ler AMD uyumlu ve Intel uyumlu olarak ayrılıyor ve genelde insanlar elindeki eski RAM'leri çıkartmak için "Evet Intel'de de çalışır" diyerek bu RAM'lerı satmaya çalışıyor. Doğru RAM bulmak kolay olmayacaktır.
  2. Çoğu Intel anakartta tek slota en fazla 2 GB RAM takabilirsiniz.
  3. Bazı anakartlar tek taraflı-çift taraflı RAM'leri seçebiliyor.
  4. 800 Mhz ile başarılar. 😊

Letgo'da falan anakart araştırması yap bazen anakartları RAM ve işlemciyle birlikte veriyorlar uzay montaj kullanırsan kasa derdinden de kurtulursun fikir olması açısından:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.

X3440 - 140TL
H55 Anakart - 200TL
8GB RAM - 130TL
En azından çalıştıracak bir kasa - 90TL
320GB 7200RPM HDD - 70TL
r7 250 - 350TL
Bunu toplayabildim.
980TL, istediklerini oynatır.
Ekran kartı olarak 480TL`ye sıfır Sapphire Pulse RX550 alınırsa (Piyasadaki ikinci el RX550/460/560 grubuna da bakılabilir) daha yüksek performans alınabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı