500 TL'ye İşlemci ve Anakart önerisi

gorkemtore26

Hectopat
Arkadaşlar elimde çok bütçe yok 300-400 en fazla 500 TL'ye anakart ve işlemci almak durumundayım.
Beklentim anakart 16 GB RAM desteklesin.
İşlemci ise 1050 bile beslese yeterli olacaktır. Daha üstünü kullanacağımı sanmıyorum.
Kullanım amacı oyundan ziyade günlük kullanım vs olacağından sıkıntı olacağını sanmıyorum.
Oyun oynayacak olur isem de LOL-CS tarzı oyunlar olur yani.
Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ali Express te xeon e5450 ler var 100 tl ye çok sağlamlar 1050 ti a kadar destekler anakart kısmında ise çok bir bilgim yok fakat Asus P5G41C-M LX Bu Model İşlemciyle Modlanarak Çok iyi bir performans gösterir bunlarda ilginçtir ki 280 tl civarı yapıyor ve sen çok rahat oyun oynarsın üstüne paran kalır

NOT: Anakart DDR2 VE DDR3 Destekliyor Maximum Ram Desteği İse 8 GB Fakat Yeterli Gelecektir
NOT: Xeon E5450 Ve Gtx 1050 Witcher 3 te 50 Fps Civarı Alıyor Sen Düşün

Son düzenleme:
O bütçeye ikinci el sistem toplamanızı öneririm. Piyasadan yeni nesil ikinci el anakart işlemci bulabilirsiniz dilerseniz arkadaşın dediği gibi Xeon sistem de toplayabilirsiniz.

Xeon sistem toplayacaksanız X3440 ve ona uygun bir anakart alabilirsiniz ama tavsiyem her zaman güncel bir sistem kurmak olacaktır.

Xeon E5450 tarzı 775 pin anakarta (modlu) takılan işlemcilerin çoğu en fazla 8 GB destekliyor. 16 GB destekleyen anakart bulunmayabilir. @Staj Yapan Donanımcı

O bütçeye ikinci el sistem toplamanızı öneririm. Piyasadan yeni nesil ikinci el anakart işlemci bulabilirsiniz dilerseniz arkadaşın dediği gibi Xeon sistem de toplayabilirsiniz.

Xeon sistem toplayacaksanız X3440 ve ona uygun bir anakart alabilirsiniz ama tavsiyem her zaman güncel bir sistem kurmak olacaktır.

Xeon E5450 tarzı 775 pin anakarta (modlu) takılan işlemcilerin çoğu en fazla 8 GB destekliyor. 16 GB destekleyen anakart bulunmayabilir. @Staj Yapan Donanımcı

Evet elimde zaten Xeon x5460 var ama 16 GB desteklememesi gibi bi durum var. Belirttiğim gibi Ekran Kartım, HDD, Kasa, Monitör, Ram vs hazırda var sadece anakart ve işlemci ihtiyacım var. Fiyatı biraz arttırmam durumunda ne önerebilirsiniz ?

Hocam x3440 gibi bir işlemci sadece fantezi bence :)
H55 çipsetli anakartlarla uyumlu onlar da Türkiye'de pek yok. Aliexpresste de çok pahalı ve az sayıda maalesef

Evet elimde zaten Xeon x5460 var ama 16 GB desteklememesi gibi bi durum var. Belirttiğim gibi Ekran Kartım, HDD, Kasa, Monitör, Ram vs hazırda var sadece anakart ve işlemci ihtiyacım var. Fiyatı biraz arttırmam durumunda ne önerebilirsiniz ?
fx-6300 var fakat bu bile tek başına 400 Tl ki arada fazla performans farkı yok :/ onun yerine İşlemci yi Şuan Ellemeyip h110-m al ve İleride i3 8100 tak (İntel İstiyorsan) kesinlikle daha iyi olur ikinci elde olur sıkıntı yok dersen bilgisayarcıya bir danış O seni yönlendirsin çok anlamıyorum diğer 2.el parçalardan :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı