500 TL'ye Upgrade Önerisi

tolunayb

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yaz geldi, artık bilgisayarın başından kalkmayacağımdan dolayı birkaç yeni parça almak istedim. Yeni oyunlara ayak uydurmasını istiyorum ancak kararsız kaldım. İşlemci ve anakart mı yenilesem yoksa ekran kartı mı, diğer parçalar mı karar veremedim. Sizce ne yapmalıyım? Bence en mantıklısı işlemci ve anakarttan başlamak çünkü hangi ekran kartını alırsam alayım işlemcim darboğaz yapacaktır diye düşünüyorum. OC, SLI, CF gibi işlerle uğraşmam, bilmiyorum da zaten.

Sistemim:
  • Amd Athlon 640P x4 3.00 GHz
  • Powercolor HD5670 2GB GDDR3 ekran kartı
  • Asus M4A78LT-M LE anakart
  • 4 GB DDR3 1333 MHz (2*2) RAM
  • Micro ATX kasa ve 400W rated değeri 350W olan Asus PSU
Bütçem 400-500 TL.

Bu bütçe ile sisteme hangi yeni parçaları almalıyım? İşlemci mi, anakart mı, ekran kartı mı, PSU mu? Hiçbir fikrim yok. Anakart seçer isek ben CF, SLI, OC işleriyle uğraşmam, bunları göz önüne alırsak sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biliyordum zaten. Ama işi sağlama almak lazım. Yaktırma kartı. :)
Sistemi şu an stabil çalışıyorsa şu ankinden daha az güç harcayan bir ekran kartıyla neden sistemi yaksın ? Ve eminim ki biliyorsundur, eminim. :)

Gerçekten biliyorum. Hatta Recep abi 3 yılda 250 TL tasarruf ederiz bile demişti.
Bunu bile bile arkadaşa ekstradan 550+80W güç kaynağı aldırmanız ya aşırı korumacılığınızdan geliyor ya da insanlara para harcatmayı seviyorsunuz. Bilemedim. Neyse konuyu açan arkadaş gerekli yardımı almıştır.

Yani "GTX 75Ti al, işlemcinin gideri var." mı diyorsunuz.

Teşekkürler, o zaman MSI modelini almaya karar verdim. Eski ekran kartını ne kadardan satabilirim? Oradan gelen para ile ne almalıyım peki?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı