5000-5500 TL arası sistem önerisi

Emirhan Seven

Picopat
Katılım
16 Nisan 2021
Mesajlar
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, 5000-5500 TL arası hazır sistem arıyorum. (Kredi kartı ile taksitle alınacağı için 2. el olmazsa sevinirim. Bayağı bir araştırdım ama APU sistem alacağım herhalde.) Var mı önerisi olan?
 
Hocam APU'lar uzun süreli çözümler değil, ilerde ekran kartı takviyesi yapmanız şart olacaktır. Eğer bu şekilde düşünüyorsanız kesin, size yardımcı olabilirler. Ama şahsi fikrimi sorarsanız şu anda düzgün bir ekran kartıyla bilgisayar toplamak imkansız, ben de şu anda piyasadaki kart kıtlığından ötürü bilgisayar toplayamıyorum. Ne yazık ki kıtlığın giderilmesini beklemekten başka çözüm kalmıyor bu durumda.
 
Şimdi ekran kartlı toplamayın derim, APU toplayın ama ekran kartı ekleyin ileride @Kaan1041 hocamın dediği gibi. Zaten GTX 1050 Ti bütçenize zor sığıyor.
Kesinlikle hocama katılıyorum. Eğer bilgisayarda daha çok işlemci performansı gerektirecek spesifik işlemler yapmayacaksanız APU sistem toplayıp ilerde ekran kartı eklemek bir çözüm. Ama mühendislik programları gibi programlar kullanacak ya da render tarzı işlemler yapacaksanız şu anda mevcut bir APU size performans olarak sorun yaşatabilir. Sonuç olarak sadece oyun odaklı bir sistemde APU toplayıp ilerde ekran kartı takviyesi yapmak mantıklı bir çözüm ama aksi takdirde işlemci performansı açısından sorun yaratır.
 
Şu durumda ekran kartı almak ne kadar doğru bilemiyorum. Fiyatlar düşer mi yoksa daha da mı artar bilinmez. Bundan dolayı APU en mantıklısı gibi. İleride elinize para geçince ekran kartı takarak sisteminizi tamamlarsınız. Ve Windows yoksa Retail Key alabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı