5000-5500 TL ile Intel + NVIDIA sistem önerisi

Bütçe
5000-5500 TL

Ky_Serkan

Hectopat
Merhaba Arkadaşlar,

5000-5500 TL bandında bir bütçem olacak. Mevcut kullandığım bilgisayarımın kasası, SSD ve güç kaynağını kullanmayı planlıyorum. Monitörüm ve ekipmanlarım var. Intel ve NVIDIA sistem isteme sebebim, geçmişte AMD ekran kartından çok çektim. Arkadaşım RX 5700 XT ile çok fazla FPS düşmesi problemleri yaşadı. Ryzen 5 serisi işlemcilerin ısınma vs sorunlarıyla ilgili konuları görünce, açıkçası gözüm korktu. Ağırlıklı olarak CS:GO ve PUBG oynayacağım. CS:GO'nun oyun motoru eski olduğu için stabil FPS konusunda Intel 1 adım önde. Araştırdıkça daha da kafamın karışacağını öngörüyorum. Değerli yorum ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden desteğiniz için teşekkürler.

Kasa: Zalman Z3 Plus
Güç Kaynağı: Aerocool 800W 80 Plus Silver
Monitör: Acer KG241QS 23.6" 165Hz 0.5 ms

Merhaba arkadaşlar,

5000-5500 TL bandında bir bütçem olacak. Mevcut kullandığım bilgisayarımın kasası, SSD ve güç kaynağını kullanmayı planlıyorum. Monitörüm ve ekipmanlarım var. Intel ve NVIDIA sistem isteme sebebim, geçmişte AMD ekran kartından çok çektim. Arkadaşım RX 5700 XT ile çok fazla FPS düşmesi problemleri yaşadı. Ryzen 5 serisi işlemcilerin ısınma vs sorunlarıyla ilgili konuları görünce, açıkçası gözüm korktu. Ağırlıklı olarak CS:GO ve PUBG oynayacağım. CS:GO'nun oyun motoru eski olduğu için stabil FPS konusunda Intel 1 adım önde. Araştırdıkça daha da kafamın karışacağını öngörüyorum. Değerli yorum ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden desteğiniz için teşekkürler.

Kasa: Zalman Z3 Plus.
Güç kaynağı: Aerocool 800W 80 Plus Silver.
Monitör: Acer KG241QS 23.6" 165Hz 0.5 ms.

Bence ilk olarak ekran kartını satıp üstüne ekleme yapmalısınız. Sorun yaşamadığın sürece ekran kartını değiştirmek çok saçma bence, hem zaten 5700XT yazılımsal sorunu olsa da çok güçlü bir kart.
AMD ekran kartından çok çektim.

Edit: görmemişim:)

Merhaba Arkadaşlar,

Kasa: Zalman Z3 Plus
Güç Kaynağı: Aerocool 800W 80 Plus Silver
Monitör: Acer KG241QS 23.6" 165Hz 0.5 ms
GPU: Gigabyte RTX 2060 OC 6G GV-N2060OC-6GD 192 Bit GDDR6 6 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe 3000
CPU: Intel i5-9400F Altı Çekirdek 2.90 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe 1191
ANAKART: Asus Prime B460M-K Intel LGA1200 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe 773
RAM: G.Skill RipjawsV Red 3000MHz DDR4 F4-3000C16S-8GVRB Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe 502 (2 tane)
5466TL

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı