5000-5500 TL Oyun Bilgisayarı Toplama

Rizacan67

Kilopat
Katılım
7 Ağustos 2015
Mesajlar
38
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Anakart : MSI Z170A PC MATE
İşlemci : Intel Core i5-6600K (Intel Skylake teknolojisi olduğu için tercih edildi )
Ekran Kartı : Evga GTX 980 Ti (Amazondan alacağım için 980 ile neredeyse aynı fiyata denk )
Bellek : G.Skill 8 GB Ripjaws4 KitF4-2133C15D-8GRR (4x4 alacağım)
Depolama : Seagate 3,5″ 2TB ST2000DM001
SSD : Sandisk Ultra II 120 GB
Kasa : Cooler Master Silencio 650 Pure
Güç Kaynağı : Cooler Master RS-700 G

Toplam Fiyat : 5500 TL

Amaç :

1. Her türlü oyunu ultra'da oynamak.
2. Uzun süreli kullanım.

Eksikler Ve Değiştirilebilecekler :

1. Anakart hakkında bilgim yok forumdan önerdiler.
2. İşlemci son teknoloji diye tercih edildi tam bilgim yok i7 yapmalı mıyım ?
3. Ekran kartı ileriye yönelik seçtim amazondan alacağım için fiyatı uygun
4. Ekran kartım sağlam ama ekranı çok kaliteli alamayacağım 500 – 600 TL civarı bir bütçe ayıracağım ama uzun süreli kullanacağım için ekran kartını değiştirmeyi düşünmüyorum genede fikrinizi almak isterim.
5. Güç kaynağı yeterlimi tam emin değilim.

Sorularım :

1. Sizce bu sisteme bu kadar para değer mi ?
2. Beni kaç sene high ve ultra ayarlarda götürür ?
3. Sizlerinde tavsiye etti bu paraya bu toplanır mı bunu toplasan daha iyi dediğiniz sistem var ise paylaşırsanız sevinirim.
4. Herhangi bir ısınma sorunu olur mu ek fan koymalı mıyım ?



Genel olarak her şeyden bahsettim Max Limitim 5000 - 5500 TL gibi daha ekranda alacağım için cok yüksek bir ücrette vermek istemiyorum. Yüksek bir ücret vereceğim için ve bu konuda dikkatli (iyi parça seçimi) olmam gerektiği için konuyu uzun tuttum aynı özeni gösterirseniz sevinirim.

Sistem veya parça önerebilecekler için ürünün TR garantisi olduğu sürece AMAZON’dan ürün önerebilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bütceni 400 tl aşabilirsen hiçbir şeyden kısmadan ve gümrük ile uğraşmadan yeterli sistemi alabilirsin.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2015-08-13-14-07-59.png
    Screenshot_2015-08-13-14-07-59.png
    126,3 KB · Görüntüleme: 430
Eksikler başlığı altında:
1- MSI markası en beğendiğim markalardan biridir, yazılım konusunda çoğu firmadan üstün olduğunu düşünüyorum. Malzeme kalitesini herkes bilir zaten. ASUS da iyi markadır ama Sabertooth tarzı bir modeli gelmediği sürece gerek olduğunu düşünmüyorum. Seçtiğiniz model işinizi görecektir.
2- Sadece oyun oynayacağınız için i5 yeterli olacaktır. 6600K'nın 4690K'dan farkı %10-20 civarı bir performans değerinde. i7'ye hiç ihtiyaç duyacağınızı sanmam. i5 4590 bile günümüz oyunlarının tamamı için yeterli.
3- Kendiniz sipariş verecekseniz kargosu vergisi derken yine aynı fiyata yaklaşır, dışarıdan birisi alıp getirecekse gayet uygun olur. Doğru tercih yapmışsınız o halde.
4- Ekran kartına yatırım yapmakta fayda var. Güzel oyun performansı veren ASUS VN247H modelini önerebilirim, kendim de kullanıyorum ve gayet memnunum. Çoğu kişi "çok sallanıyor" falan diyor ama alakası yok. Masayı tekmeleyip ayaklarını yerden kesmediğiniz sürece öyle bir şey yok. Monitörün altındaki menü tuşlarına basmak için de çok fazla güce ihtiyaç duymuyor. Daha iyi yapılabilirdi dediğim tek yanı var o da güç ve diğer girişlerin bulunduğu kısmı biraz ulaşması güç yerde yapmışlar. Ama bunun bir sorun teşkil ettiğini düşünmüyorum.
5- Güç kaynağı yeterli, bir arkadaşım 600W ile aynı kartı kullanıyor.

Sorular başlığı altında:
1- Kesinlikle. Sistemi düzgün bir şekilde kurduğunuzda aldığınız performans ödediğiniz miktarı göz ardı etmenizi sağlayacaktır.
2- Bu tarz sorulara kesin cevaplar vermek pek mümkün değil açıkçası. Teknoloji bir ivmeyle gelişiyor, iki yeni teknoloji arasındaki süreç gittikçe kısalıyor. 4K monitörler çıktı, sağdan soldan 8K haberleri duyulmaya başladı. Yetişmek pek mümkün değil. Ama şunu söyleyebilirim, böyle bir sistem en azından 2-3 sene ayar falan kısmadan oyunları açabilmeli. 2 seneye kadar oyunların varsayılan çözünürlükleri 4K olursa bir ekran kartı daha alırsınız. :)
3- Sadece altenatif çözümler söylenebilir, fazla bir fark ettirecek durum yok kanaatime göre. SSD olarak Samsung 850 Evo ya da Pro tercih edilebilir. Performansından oldukça memnunum. OC yapılacaksa ileride bir işlemci sıvı soğutucusu eklenebilir, Corsair soğutucuları tavsiye ederim. Ekran kartı referans tasarım alınacaksa yine ileride Arctic Accelero IV alınabilir.
4- Kasada önde 2, arkada 1 fan bulunmakta. Bence gerek yok, OC olmadığı sürece fazla bir ısınma durumu olacağını düşünmüyorum. Çok şüphede kaldıysanız tabana bir tane, tavana bir tane fan alabilirsiniz. Corsair Air serisi Quiet Edition fanları tavsiye ederim. Oldukça şık görünümlü ve güzel performans veren fanlar.

Genel olarak sistem kusursuz denebilir. Benim tercih edeceğim SSD, kasa, PSU, RAM gibi ayrıntılar farklı marka olur ama sizin seçtikleriniz de gayet iyi. Zevkler tartışılmaz. :) Şimdiden sistem hayırlı olsun, iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı